Annonce
Sport

Klubmand sparker Hobro i Superligaen

Hobro har leveret årets sensation i dansk fodbold og er klar til debut i Superligaen. (Arkiv) (Lars Poulsen/POLFOTO)

Mads Justensen stod for målet, da Hobro med en 1-0-sejr ude mod Brønshøj spillede sig i Superligaen.

Annonce

Hobro sikrede sig den sidste billet til næste sæsons Superliga, da nordjyderne ude slog Brønshøj med 1-0.

Det holdt ellers hårdt for Hobro, der længe var presset hårdt. Men kort efter pausen scorede forsvarsklippen Mads Justesen det forløsende mål for de hvidklædte gæster.

Hobro er dermed for første gang i klubbens 101 år lange historie klar til at spille i landets bedste række. De to seneste sæsoners niendepladser har hidtil været højdepunkterne i klubbens historiebøger.

Oprykningen blev i høj grad grundlagt på et godt efterår, hvor Hobro sikrede et komfortabelt forspring. Det er der blevet skåret gevaldigt på i foråret, hvor nordjyderne blot har hentet 20 point i 14 kampe.

Den vigtige nøglekamp ude mod nummer tre, Lyngby, for en uge siden, hvor Hobro i de døende minutter fik 1-1 med hjem, blev afgørende i oprykningsræset, hvor de kongeblå altså ikke længere kan hente Hobro.

Hobros mandskab har gennem sæsonen været en sammenbragt flok af lokale knægte krydret med spillere, der ikke har slået til andre steder. Herudover er to af sæsonens mest afgørende, backen Jesper Laudridsen og topscorer Mads Hvilsom, lejet i FC Midtjylland.

Mads Justesen, der stod for den afgørende scoring mod Brønshøj, er synonymet på Hobros succes. Den 31-årige gymnasielærer har spillet hele sin karriere hos Hobro, og han er da også født på forældrenes gård lige uden for byen.

Hobros spillere mangler en enkelt kamp i 1. division, inden den fra midt i juli står på superliga-fodbold på DS Arena. Man slutter sæsonen med en hjemmekamp mod Hvidovre næste mandag.

Jublende Hobro IK-spillere fejrer oprykningen til Superligaen, søndag i Tingbjerg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce