Annonce
Kerteminde

Forening vil have klubhus i Strandbadet: Men husk at spørge myndighederne først

Strandbadet ligger perfekt for en vandsportsforening. Lige ned til stranden. Foreningen Waterdrops er derfor boblende begejstrede for, at de har fået lov at låne lokaler af Strandbadets forpagter resten af året. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Frem til nytår har Waterdrops kun klubhus i Strandbadet på lånebasis. Skal det være mere permanent, skal der nogle tilladelser til blandt andet fra Kystdirektoratet.

Kerteminde: I foreningen Waterdrops er der boblende begejstring for endelig at have fået adgang til et kystnært klubhus, idet de har fået lov til at låne sig ind i Strandbadets lokaler.

- Det er en fantastisk placering og vi er jublende lykkelige over at få lov at komme ind og bruge det. Og det sidste vi ønsker, er at komme i konflikt med nogen, siger formand for Waterdrops Mikael Andersen

Men juraen i det er på lidt gyngende grund lige nu. Der er i hvert fald nogle ansøgninger, der skal sendes, før Strandbadets lokaler helt officielt kan blive klubhus for Waterdrops.

Annonce

Derfor er der da også i første gang tale om, at foreningen bare får lov at låne lokalerne af forpagterne. Så kan de to parter hver især mærke efter, om det virker. Det gælder i en prøveperiode frem til nytår.

- De låner det bare af Abia, og derfor skal de ikke spørge nogen om lov, siger tidligere ejendomsmægler Søren Lilienhoff, der har formidlet forbindelsen.

Kystdirektoratet og kommune skal spørges

Strandbadet ejes af Kerteminde Kommune, der har forpagtet det ud til odenseaneren Christian Gørtz. Han har imidlertid valgt at videreforpagte det til Abir Merhi, ligeledes fra Odense.

Ifølge kommunens jurist Charlotte Bjørn Larsen kan Abir Mehir ikke fremleje hele eller dele af bygningen uden en godkendelse fra kommunen - det er præciseret i kontrakten med Christian Gørtz.

Da Strandbadet ligger indenfor kystbeskyttelseslinjen, skal Kystdirektoratet desuden spørges, inden kioskbygningen - eller dele af den - kan ændre status til foreningslokale.

Charlotte Bjørn Larsen mener dog, at kystdirektoratet vil være velvilligt indstillet overfor Waterdrops klubhus, da Kystdirektoratet generelt er positive overfor turistfremmende tiltag.

Waterdrops kan til gengæld glæde sig over, at der ikke er de samme problemer forbundet med anvendelsen af Strandbadet, som der fornylig viste sig at være med restaurant Marinaen. Der er nemlig ingen lokalplan for Strandbadet, der kan spænde ben for ændret anvendelse.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Nu må Spacemakers og håndboldkvinderne klare sig uden Odense-advokaten Jørn Bonnesen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Assens

13-årig snittet i ryggen med foldekniv ved ungdomshus: - Vi skal have forebygget de her ting, så de ikke sker igen

Middelfart For abonnenter

Landsbyboere nørkler med ambitiøs butiksdrøm: - Derfor vil jeg ikke dømme den ude endnu

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Assens For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Assens

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Kerteminde For abonnenter

Påkørte person på invalidscooter og stak af: Det fortrød han få øjeblikke senere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Børnebørnene kunne fjerne rygsmerterne - ellers var Jan til OB, heavy metal og Barcelona

Nordfyn For abonnenter

Nordfyn blandt de værst ramte kommuner: Men få enkle ting kan eliminere risikoen for at blive smittet med legionella-bakterier

Annonce