Annonce
Odense

Klub under åben himmel: Kygo kaldte til hitparade

Fredagsfest med Kygo.Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Det norske dj-stjerneskud Kygo holdt et højt tempo igennem hele koncerten på Tinderbox fredag aften - og publikum var med hele vejen.

Når man vælger at spille tre meter hævet over publikum, tænker jeg, at det er helt acceptabelt, at mine forventninger også er skyhøje.

Det er de også, fordi den norske dj Kygo med sit gennembrud i 2014 med et remix af Seinabo Seys "Younger" er blevet synonym med den elektroniske genre Tropical House, der siden hen er blevet allemandseje. Den handler i essensen om at drømme sig væk til varmere kontinenter i palmernes skygge og med en drink i hånden.

Det behøver jeg ikke i aften, for Kygo stjæler showet fra start med sit massive hit "Stole The Show" fra sit debutalbum "Cloud Nine" fra 2016 med den lyse sommernat som perfekt ramme.

- Hallo, det er også for os over 50, råber en storsmilende, dansende kvinde til mig.

Kontakten til publikum og mig er skabt. Vilde visuals, røgkanoner og et vanvittigt højt energiniveau i musikken gør hele pladsen på Tinderbox til et dansegulv, der kunne være Ibiza værdig.

Også selvom Kygo står næsten komplet stille ved sin pult - for det gør dj's altså. Og sådan er det. Sceneshowet bliver i stedet skabt af hans opildnende råb og skærmene bag, der skiftevis viser flydende geometrier og strobelys-pulserende malerier.

Annonce
Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Ikke et rutineshow

Kygo fik en hård medfart i danske medier for sin optræden i Royal Arena i februar, hvor den blev kaldt for både kedeligt og indstuderet.

Det er den ikke i aften, siger min mavefornemmelse mig. Jovist er elektronisk musik ikke som en go' gammeldags spade og trommer. Mange af sangene er til dels lavet på en computer forud for koncerten. Flere gange spiller Kygo remix af andres sange - som Marvin Gayes "Sensual Healing". Og hvad så, tænker jeg?

Kygo skaber en fællesskabsfølelse, som jeg ellers på årets Tinderbox kun har oplevet under Depeche Mode. Blandt andet under "Stargazing", hvor en ung mand i kørestol bliver løftet op i luften af tre mænd til høje huj fra hele publikum.

Ikke kun hitbaskere som "Remind Me to Forget" og "It Ain't Me" skaber en intens stemning. Også hans nyeste sang "Born To Be Yours" bliver varmt modtaget. En sang, der for mig får et symbolsk dybere lag set i lyset af den svensk dj Aviciis nylige død.

Mange af de største dj's lever for deres publikum. Eller, de spiller i hvert fald flere hundrede koncerter om året. Det er et hårdt liv. Derfor er en præstation som Kygos, hvor han fintfølende bevæger sig mellem storladen melodiøsitet og tropisk, dansabel basmusik fantastisk.

Det norske stjerneskud levede for mig fuldstændig op til sin tre meter høje dj-pult.

Om koncerten: Odense, Tinderbox, fredag, rød scene: Kygo

Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce