Annonce
forside

Klovnefestival er uvis

Næste år skal de giftes. Fra scenen lørdag aften friede den engelske klovn Boris (t.h.) til partneren Flo, og hun sagde ja. Men det er ikke sikkert, brylluppet skal stå i Svendborg.

Uden penge gør det ondt. Klovnefestivalen kan være på vej væk fra Svendborg, siger John Newman

Annonce

Den engelske klovn Boris har timingen i orden. Fra scenen i Borgerforeningen stillede han under klovnefestivalen spørgsmålet:

- Flo, vil du gifte dig med mig.

Det engelske klovnepar har allerede ladet rygtet cirkulere. Brylluppet skal stå næste år i Svendborg, når der igen holdes Klovnefestival og oven i købet for tiende gang. Jubilæum.

Men John Newman, arrangementets ankermand, er ikke sikker på, at Boris og Flo får deres festival-bryllup. Ikke på Sydfyn i hvert fald.

Efter endnu en dejlig klovnefestival konstaterer manden, der har skabt den traditionsrige begivenhed, at Svendborg Kommune må ud af busken. To år i træk har han knoklet med arrangementet uden at få en krone i løn.

Klokken er måske ved at falde i slag for Svendborg Kommune. Her klovnen Julius (t.v.) samt Dizzy Dez, der kigger på sit ur.
Annonce

Assens eller Odense

- I år gjorde jeg det igen for at vise det nye byråd, hvad Klovnefestivalen går ud på. Men nu må Svendborg Kommune markere, at man mener noget med festivalen. Der skal penge på bordet, siger John Newman.

Han lægger ikke skjul på, at Assens er et muligt hjemsted for det næste internationale klovne-træf.

Lasse Tajmer har tidligere haft følehornene fremme og spurgt flere gange.

- Men Odense er også en mulighed, og jeg ved, at hvis Klovnefestivalen flytter til Jylland, vil vi kunne få et budget på en halv million kroner, siger John Newman.

Årets budget i Svendborg vil formentlig balancere omkring 170.000 kroner - eller 80.000 kroner mindre end i 2006.

- Jeg har måttet afvise klovner, der gerne ville optræde i Svendborg. Vi havde ikke råd til at betale for deres overnatning, mad eller transport. På et tidspunkt overvejede jeg at stryge det store gallashow af økonomiske årsager, siger John Newman.

Han må hvert år finde halvdelen af budgettet hos private sponsorer, men ikke alle er indstillet på at betale efter evne.

Annonce

Forbløffelse

Klovnen Blueye, der er viceformand i organisationen Clowns International, udtrykker åbenlyst sin forbløffelse over, at Svendborg Bycenter ikke bidrager med en krone til Klovnefestivalen.

Blueye troede, at hele Svendborg bakkede op bag arrangementet og søgte af egen drift mod byens forretningsmekka. Her underholdt han så børneflokken og fandt først for sent ud af, at Svendborg Bycenter ikke bidrager med noget som helst.

Men ellers var de 50 internationale klovner igen ovenud lykkelige over det sydfynske arrangement.

De nåede at deltage i et halvt hundrede forskelligartede arrangementer, som mere end 1200 tilskuere fik glæde af. Aktiviteterne var langt mere spredt end tidligere år. Klovnerne bevægede sig i stigende grad mod Gudme og Egebjerg og også Odense Universitetshospital fik besøg. Det sørgede ikke mindst klovnen Antonio for. Hans hjerte banker særligt varmt for OUH og stedets sygeplejersker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce