Annonce
Sport

Klogt spil bliver nøglen for Odense Q

Odense Q-chefen Steen Hansen har frem mod lørdagens kamp mod FC Thy-Thisted haft fokus på boldomgangen i træningerne. Foto: Iver Tidemand
God boldomgang og organisation bliver nøgleordene for Odense Q, når det fynske kvindehold lørdag tager imod FC Thy-Thisted.

Fodbold: Lørdag skal Odense Q forsøge at revanchere et 5-0-nederlag fra august, når FC Thy-Thisted kommer på besøg på kunstgræsbanen i Marienlyst.

Odense-træner Steen Hansen er dog fortrøstningsfuld forud for opgøret, da den store øretæve i august skal ses i lystet af, at Odense Q dengang havde en vanvidsuge, hvor de fynske kvinder skulle spille tre kampe på otte dage.

Derfor spår Steen Hansen en helt anderledes kamp, hvor Odense Q for alvor skal bruge hjernen.

- I vores seneste kamp mod Kolding, synes jeg, at vi begynder at blive lidt nervøse med bolden, hvor man hurtigt sender den videre, fordi man ikke vil lave en fejl. Derfor har vi trænet en del pasningsspil i den seneste uge, hvor vi har haft fokus på at holde i bolden, da det bliver en vigtig faktor, hvis vi skal slå Thy-Thisted, siger Steen Hansen.

Det er dog ikke kun omgangen med bolden, som bliver vigtig ifølge Steen Hansen.

- Vi skal stå rigtig på banen rent organisatorisk, hvor vi skal tage de rigtige beslutninger. Det tror jeg da også på, at vi vil gøre. Vores trup er fit for fight, så vi kommer med det stærkeste, vi har, siger Steen Hansen.

Der er kickoff mellem Odense Q og FC Thy-Thisted klokken 13.00 lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce