Annonce
Nyborg

'Kloge' p-skilte skal hjælpe bilisterne på vej

Det er digitale og dynamiske p-skilte som det her i Odense, der skal hjælpe bilisterne i Nyborg på vej. Foto: Yilmaz Polat
Nyborg Kommune har sat 2,6 millioner kroner af til digitale p-skilte. Systemet forventes i drift til sommer.

Nyborg: Til sommer næste år skal ingen i Nyborg længere være i tvivl om, hvor bilen kan parkeres. Og der er heller ingen, som skal spekulere på, om der mon er plads på den udvalgte parkeringsplads.

Det vil en lang række digitale og dynamiske p-skilte i den indre by til den tid sørge for.

Hvis systemet lever op til forventningerne, vil det gøre det langt lettere for bilisterne at finde vej til parkeringspladserne. I dag har mange lokale og byens gæster især svært ved at finde frem til parkeringspladserne i Nyborg.

Og det er kun ved selvsyn på stedet muligt at finde ud af, om der så også er ledige pladser på den parkeringsplads, man har udset sig.

Annonce

Sendt i EU-udbud

Der er sat 2,6 millioner kroner af til Nyborgs nye parkeringssystem med "kloge" p-skilte.

Opgaven med levering af "et nøglefærdigt p-system" er sendt i EU-udbud, så den endelige pris for projektet kendes først, når Nyborg Kommune i løbet af december åbner kuverterne og vælger leverandøren.

Det, der skal leveres, er et system, der ved hjælp af konstant registrering af ind- og udkørsel fra de enkelte parkeringspladser holder øje med antallet af ledige pladser.

Systemet skal samtidig være leveringsdygtigt i en lang række data om bilisternes adfærd til brug for kommunens trafikale analysearbejde.

Når det digitale og dynamiske parkeringssystem først kan tages i brug i juni eller juli næste år, skyldes det dels, at det forinden skal testes i brug, og dels, at en række kommunale medarbejdere først skal uddannes i opbygningen og brugen af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Assens

To forklaringer bag: Ældre takker nej til hjemmehjælp i corona-krisen

Annonce