Annonce
Nyborg

'Kloge' p-skilte skal hjælpe bilisterne på vej

Det er digitale og dynamiske p-skilte som det her i Odense, der skal hjælpe bilisterne i Nyborg på vej. Foto: Yilmaz Polat
Nyborg Kommune har sat 2,6 millioner kroner af til digitale p-skilte. Systemet forventes i drift til sommer.

Nyborg: Til sommer næste år skal ingen i Nyborg længere være i tvivl om, hvor bilen kan parkeres. Og der er heller ingen, som skal spekulere på, om der mon er plads på den udvalgte parkeringsplads.

Det vil en lang række digitale og dynamiske p-skilte i den indre by til den tid sørge for.

Hvis systemet lever op til forventningerne, vil det gøre det langt lettere for bilisterne at finde vej til parkeringspladserne. I dag har mange lokale og byens gæster især svært ved at finde frem til parkeringspladserne i Nyborg.

Og det er kun ved selvsyn på stedet muligt at finde ud af, om der så også er ledige pladser på den parkeringsplads, man har udset sig.

Annonce

Sendt i EU-udbud

Der er sat 2,6 millioner kroner af til Nyborgs nye parkeringssystem med "kloge" p-skilte.

Opgaven med levering af "et nøglefærdigt p-system" er sendt i EU-udbud, så den endelige pris for projektet kendes først, når Nyborg Kommune i løbet af december åbner kuverterne og vælger leverandøren.

Det, der skal leveres, er et system, der ved hjælp af konstant registrering af ind- og udkørsel fra de enkelte parkeringspladser holder øje med antallet af ledige pladser.

Systemet skal samtidig være leveringsdygtigt i en lang række data om bilisternes adfærd til brug for kommunens trafikale analysearbejde.

Når det digitale og dynamiske parkeringssystem først kan tages i brug i juni eller juli næste år, skyldes det dels, at det forinden skal testes i brug, og dels, at en række kommunale medarbejdere først skal uddannes i opbygningen og brugen af det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];