Annonce
Odense

Klods-Hans Prisen: Fra messingmusik til drejelire

Spoken Word-duoen Virga ved koncerten i Studiestuen.

Dagens indstillinger til Klods-Hans Prisen repræsenterer vidt forskellige genrer

- Det var en helt fantastisk koncert med en skøn blanding af unge og ældre musikere, ny og gammel musik og et arrangement helt i HCA-festivalens ånd og tema. Sådan skriver Dorthe Cloos Hylander og nominerer FDF Odense Musikkreds til Klods-Hans Prisen 2017. Hun har hørt musikken ved koncerten "The Wonderfull Sound of Brass", som FDF Odense Musikkreds sammen med Nenia Brass Band gav tirsdag 22. august i Rådhushallen.

Det samme har en anden indsender (som har brugt sms, så vi har identiteten via telefonnummeret), som skriver, at "det var næsten som i gamle dage, da Musikkorps Fyn spillede koncerter i Rådhushallen."

Bente Dahl Nielsen mener, - på fleres vegne, skriver hun - at den oplagte modtager af prisen H.C. Andersen Paraden under ledelse af Torben Iversen.

- Gennem nu 30 år har skiftende børn og unge med Torben HCA Iversen i spidsen underholdt tusindvis af mennesker i både indland og udland, skriver hun og vedlægger et billede fra forestillingen tirsdag 22. august i Lotzes Have, "med solskin, godt humør og mange mennesker".

Og endelig indstiller en læser (også har via sms) Spoken Word-duoen Virga, som gav koncert i Studiestuen mandag 21. august og gør det igen som opvarmning til Kristian Leth på Amfiscenen torsdag 24. august. Duoen består af poeten Nikolaj Johansen, tidligere fynsmester i poetry slam, og musiker Nicolas Koch-Simms, Danmarks eneste konservatorieuddannede drejelirespiller.

- Deres digte og musik er fabulerende, drømmende og smertefuldt realistisk, sjældent komplementerer toner og ord hinanden så fint. Koncerten sluttede med tårer på publikums kinder, skriver indsenderen.

Du kan også anbefale en oplevelse, du har haft under H.C. Andersen Festivals. Enten på mail til: klodshans@fyens.dk eller på sms til 1239, indled sms'en med bogstaverne KH, og skriv derefter din besked (prisen er almindelig sms-takst). Du kan også gå ind på www.facebook.com/kultursetfrafyn/ eller www.facebook.com/Vores Odense og skrive din begrundelse. Uanset hvordan du gør, så vedlæg helst et foto. Begivenheden skal være fra festivalens officielle program.

Annonce
H.C. Andersen Paraden i solen tirsdag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce