Annoncørbetalt indhold

Kloakering i mødet med klimaforandringer: Det handler om at fremtidssikre

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I takt med at klimaforandringer skaber mere og mere voldsomt vejr, stiger efterspørgslen på klimasikring af boliger også. Det handler om at bygge bæredygtigt, og det handler om at bygge fremtidssikret. Det gælder også i forhold til kloakering – et emne, som mange måske ikke tænker over i hverdagen, men som bliver yderst relevant den dag, skyerne åbner sig, og kloakken flyder over.

En stoppet kloak eller en vandlås, der skal rengøres for sæbe og fedtrester, er ting, som mange kan klare på egen hånd. Men når det handler om at fremtidssikre sit hus, gælder det om at få lavet professionelt kloakarbejde ved autoriserede kloakmestre. Det er tiltag såsom højvandslukkere og ordentlig regnvandshåndtering, der bliver stadig mere populært at få ordnet gennem kvalitetskloakarbejde. Det handler om at få set på brønde, riste og afløb, så man sikrer sig, at disse kan holde til fremtidens store vandmængder.

Annonce

Denne stigende tendens til at fremtidssikre og klimasikre sit hus og dets kloakering betyder, at kloakmestre rundt om i landet må udvide deres arbejdsopgaver væsentligt. Det handler ikke bare om at anlægge dræn og udføre TV-inspektioner af kloakken. Det handler i lige så høj grad om at etablere længelevende højvandslukkere, som sørger for, at store regnskyl ikke får kloakvand til at løbe tilbage i kloakken og op gennem kælderafløb i huse.

Skybrud får rotterne frem

Ud over at klimasikre huse ved hjælp af højvandslukkere og dræn hjælper autoriserede kloakmestre også med rottebekæmpelse. Rotter kan desværre svømme, og under ekstreme regnskyl såsom skybrud vil rotter søge væk fra deres reder i kloakkerne og op i sikkerhed i huse og kældre. Derved stiger risikoen for, at mennesker kommer i kontakt med ikke bare uhygiejnisk kloakvand, men også kommer med rotter og deres sygdomme.

Der er derfor god grund til at alliere sig med autoriserede kloakmestre, således at rotter ikke er et problem hverken under eller forud for et skybrud.

Det kan du gøre selv – og det behøver du en kloakmester til

Fremtidssikringer i form af godt kloakarbejde er altså værd at undersøge. Inden du får fat i en autoriseret og uddannet kloakmester, kan du dog gøre dit for at sikre dit hus inden et skybrud. Du kan lukke vinduer og døre. Du kan bruge sandsække og krydsfiner for at stoppe vand ved rister, toiletter og lave vinduer. Du kan også sørge for, at alle tagrender, riste og afløb er frie for blade, kviste og andet, der kan skabe propper.

En kloakmester kan derudover hjælpe med at anlægge dræn ved græsområder, der let oversvømmes eller rundt om huset, så der forhindres fugt i kældre. Derudover er det også en god ide at få en ud at se på gamle betonbrønde, der eventuelt kan renoveres. TV-inspektioner kan også afsløre problemer med kloakrør og eventuelle rotter.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.