Annonce
Nordfyn

Klintebjerg Havn under forvandling: Belønningen for otte års slid

Ved havnen i Klintebjerg arbejdes der på at gøre stedet til et rekreativt område med promenade og bådhuse. Foto: Dorthe Wolff
Udvikling Klintebjerg har i snart otte år arbejdet med at omdanne Klintebjerg Havn til et rekreativt område. Og nu, hvor de i alt ti bådhuse rejses, er der konkret syn for sagen.
Annonce

Klintebjerg: - Er det rigtigt? Det må jeg da ned og se på vejen hjem fra arbejde, lyder det gennem telefonen, da avisen ringer til foreningsformand Trine Wenckheim for at få en status på Udvikling Klintebjergs projekt på Klintebjerg havn. Hun var nemlig ikke klar over, at tømrerne allerede er gået i gang med opsætningen af husene.

- Ej, hvor er det godt. Det er jo næsten otte år, vi har arbejdet på at gøre Klintebjerg Havn til et fedt, rekreativt område. Så det har været et mega langt, sejt træk, fortæller Trine Wenckheim, der har været med i projektet i alle årene.

Bådhusene skal efter planen stå færdige i december.

- Og så forventer vi at være klar til udlejning senest i marts. Alle, der er medlem af Udvikling Klintebjerg, kan leje bådehusene, og der er allerede mellem 20-30, der har meldt sig på banen som interesserede.

I alt er der omkring 40 betalende medlemmer af foreningen, og når man er medlem af foreningen, kommer man automatisk på ventelisten til at måtte leje et bådhus.

Annonce

Flere størrelser

Medlemskabet af foreningen Udvikling Klintebjerg koster 100 kroner om året, men lejen af bådhusene er endnu ikke fastlagt.

- Vi er i øjeblikket ved at udarbejde ordensregler og vilkår for leje. Vi læner os nok meget op af jollehavnen i Kerteminde, men vi har ikke lagt os fast på noget endnu.

Trine Wenckheim fortæller, at bådelauget, vinterbadelauget og veteranbilklubben har meldt sig på banen som lejere, og at derudover er flere interesserede fra lokalområdet og helt inde fra Odense.

I alt bliver der et sted imellem 20-25 lejemål i de ti bådhuse, forklarer hun videre.

- Et bådhus er enten et helt lejemål, to eller fire lejemål, fordi de bliver opdelt i skillerum, så der kommer til at være forskellige størrelser. På den måde kan en kajakroer have sin kajak liggende i et halvt lejemål, og skal man bare have et sted til sit fiskegrej og en klapstol, så kan man nøjes med et kvart.

Hvert bådhus er 12 kvadratmeter stort.

Annonce

Søger fortsat

Fælleshuset, der også er planer om, søges der fortsat penge til.

- Der mangler vi stadig 1,1 million, og vi er i gang med at søge flere fonde på de midler. Og de skal både gå til fælleshuset, der har en anslået pris på 3,6 millioner kroner, og så til den sidste del af promenaden, lyder det fra Trine Wenckheim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce