Annonce
Bagsiden

Klinkestrid løst: Odense Banegård Center rives ned og genbruges som fortov

Forventningsfulde borgere strømmer til banegårdscentret for at få fat i de eftertragtede klinker. Illustration: Leif Nørmark Sørensen
Ingen vil alligevel savne Odense Banegård Center, så siden i aftes har alle byens grundejere haft mulighed for at hente klinker til fortove.

Odense: Sent i aftes indgik politikerne i Odense en historisk aftale for at rette op på den uretfærdighed, at en række gader, især i Bolbro, har fået deres smukke Odense-klinker skiftet ud med billige betonfliser.

- Vi har besluttet at rive Odense Banegård Center ned og genbruge klinkerne som fortov. Bygningen har i virkeligheden aldrig været særlig populær, så de færreste vil begræde, at den nu rives ned og genopstår som klinkefortove, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V), og tilføjer, at alle borgere frit kan hente klinker.

Jubel i Bolbro

Byrådsmedlem Maria Brumvig (S), der selv er fra Bolbro, jubler:

- Først tog de Odinstaarnet fra os. Så tog de cykelstien ved stadion. Men da de også tog fortovsklinkerne, fik vi nok. Så ja, jeg er glad, men jeg synes helt ærligt også det er på tide, at Bolbro får lov at tage noget tilbage, siger hun.

Annonce

Roser beslutningen

Beslutningen om at spare en dyr nedbrydning og lade OBC være et klinkebrud i fire etager får ros af stadsarkivar Johnny Wøllekær:

- Samme princip blev benyttet, efter at Næsbyhoved Slot i 1534 blev brændt ned under Grevens Fejde. I de næste 200 år fjernede Odenses borgere samtlige sten og byggede nye huse af dem. Så det er i virkeligheden en smuk gammel Odense-tradition at lade unyttige offentlige bygninger fungere som stenbrud.

Annonce

Funktioner flyttes

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er lettet over, at flisekrisen nu er bilagt:

- Det kneb i forvejen med at få lejet butikkerne i banegårdscentret ud, og alle køber alligevel deres togbilletter over mobilen. De få rejsefunktioner, der er tilbage - som at gå ud til sit tog eller gå på toilettet - kan sagtens varetages af den gamle banegård, siger han og tilføjer:

- Bibliotek, biograf og Borgerservice har jo også et helt års erfaring i at håndtere nedlukning.

Annonce

Ingen erstatningskrav

Blot få minutter efter, at beslutningen var taget i aftes, ankom de første forventningsfulde grundejere med trailere, hammere og mejsler til banegårdscentret, mens Odense Pigegarde fejrede afslutningen på klinkekrisen med Elton Johns "Goodbye Yellow Brick Road".

Nedrivningen ventes ikke at udløse erstatningskrav, idet ingen arkitekter nogensinde har vedkendt sig ansvaret for banegårdscentrets udseende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce