Annonce
Nordfyn

Klimadebat: Forventningens glæde er ofte den største

Lokaldebat: På vegne af Socialdemokratiet skriver Helle Waagner, at Socialdemokratiet er mere villig til at træffe de svære grønne valg, som er afgørende på den lange bane, end Venstre vil være.

Det glæder en "venstreradikal miljøaktivist",men hvad er det så for afgørende valg, Helle Waagner hentyder til?

Den Socialdemokratiske gruppeformand, Pia Longet, giver et eksempel på, hvad det er man vil, da hun citeres for at sige at et forslag om klimaneutrale byggegrunde, hvad det så end er, står på listen, som adskiller Venstre fra Socialdemokratiet. Så er det, man må spørge til, hvad man vil stille op med de mange ejendomme, der er truet af oversvømmelse i tilfælde af stormflod? I den seneste valgkamp blev spørgsmålet om klimasikring bragt på bane, men det blev sandet på den kunstige badestrand ved marinaen i Bogense, som løb med opmærksomheden.

Ligeledes har man savnet socialdemokratiet i spørgsmålet om landbaserede vindmøller på Nordfyn. Hvor var Socialdemokratiet og Venstre, for den sags skyld, i debatten om at udskifte udtjente vindmøller med nye effektive enheder på en mark ved Hofmansgave?

Er det socialdemokraterne, der klapper i hænderne, når der samles plastik ind, på trods af at der ikke foreligger et CO2 regnskab for den plastik, der sorteres og køres til Tyskland til genindvinding? Tilmed kan der ikke svares på om Fjernvarme Fyn må fyre med mere kul for at opveje brændværdien fra den plastik, der sorteres fra.

Hvis Socialdemokratiet vil gøre mere end blot stille forventninger i udsigt, så slå pjalterne sammen med SF og gør som i Fåborg-Midtfyn Kommune, hvor man er blevet enige om at etablere et § 17 stk. 4 udvalg med deltagelse af ikke folkevalgte repræsentanter i et klimaudvalg.

Nordfyns Kommune har brug for et lignende udvalg, der har som sin hovedopgave at skabe det folkelige engagement der er nødvendigt for at klima- og miljømålsætninger kan blive til virkelighed.

SF-Nordfyn har forventningen om, at noget vil ske, når Pia Longet citeres for at sige:- Vi har besluttet at markere os mere ved at stille forslag i udvalgene for at vise, hvilken retning vi gerne vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce