Annonce
Middelfart

Klimabyen Middelfart bliver mål for mange studieture fra hele verden

Det store projekt med klimatilpasning i Middelfart er nu klar til officiel indvielse. PR-foto
Klimabyen Middelfart går foran med klimatilpasset byudvikling, og nu indvies projektet torsdag 19. september klokken 14-16.30.

Middelfart: Klimatilpasset byudvikling, lokal regnvandshåndtering og attraktive bo- og aktivitetsområder.

Det er nogle af nøgleordene bag Klimabyen og Aktivitetsskoven i Middelfart.

Klimabyen er blevet til i et samarbejde mellem Middelfart Spildevand A/S, Middelfart Kommune og foreningen Realdania. Projektet tog sin begyndelse for syv år siden, og indvies nu officielt torsdag 19. september fra klokken 14.00 til 16.30.

På dagen inviterer parterne bag projektet samt Lokale og Anlægsfonden til byvandring igennem Klimabyen. Der vil også være taler fra borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen (S), bestyrelsesformand i Middelfart Spildevand, Allan Buch, og filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

Derudover er der konkurrencer, afsløring af kunstværker samt lidt godt til ganen.

Annonce

Engageret samarbejde

- Vi er enormt stolte over at være en del af det her projekt. Ikke alene har det forskønnet vores bydel, det har også fremtidssikret den mod det våde klima, vi kommer til at opleve med klimaforandringerne, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, Middelfart Kommune, som også roser det gode samarbejde mellem partnerne i projektet.

Hos Middelfart Spildevand A/S glæder bestyrelsesformand Allan Buch sig også.

- Det har været et godt stykke tid undervejs, men det viser også blot, hvor flot et projekt, det er, vi har gennemført. Et projekt som først og fremmest gør rigtig meget godt for Middelfart, men også kan fungere som inspiration til, hvordan vi som samfund håndterer de store mængder regnvand, vi vil modtage i fremtiden, siger han.

International opmærksomhed

Filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk, hæfter sig ved, at KlimaByen allerede er blevet vist frem for både nationale og internationale besøgende, og hun siger, at den vil fungere som inspiration og blive et fast punkt på mange studieture fra hele verden.

Programmet for dagen kan ses på Klimabyens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce