Annonce
Middelfart

Klimabyen lærer af bycentret: Vi melder ud på sms'er

Bykvarteret består af Adlerhusvej, Skovgade, den gamle bydel og Brogade samt Gl. Havn, og de områder vil i 2018 være præget af anlægsarbejde.

Den tredje etape i Klimaby-projektet er skudt i gang i den gamle bydel, hvorfor både beboere og gæster i området skal forberede sig på trafikale udfordringer den kommende tid.

Middelfart: Har du været et smut forbi den gamle havn i Middelfart på det seneste, vil du have opdaget, at der har været anlægsarbejdere i gang. Klimabyen er således gået i gang med at klimasikre delområde 3 - det såkaldte Bykvarter - hvilket dækker Middelfarts gamle bydel.

Det betyder dog også, som besøgende på Gl. Havn allerede har erfaret, at fremkommeligheden via bil i det i forvejen trængte bykvarter til tider vil blive udfordret. Og derfor har kommunen, som er inde over Klimabyen, valgt at udbyde den samme sms-service om trafikale ændringer i området, ligesom man gjorde under byggeriet af det nye bycenter og rådhus i Middelfart.

- Klimabyen vil løbende informere om anlægsarbejdet på www.klimabyen.dk, på www.middelfart.dk og på Facebook såvel som andre kanaler, men det er også muligt at tilmelde sig nyheder via vores SMS-service, oplyses det i en pressemeddelelse.

Ved at sende KLIMABYEN til 1272 vil man således modtage nyheder om vejlukninger, afspærringer og andet nyt fra Klimabyen direkte på sin telefon.

Annonce

Fleksibel parkering

Det var på et informationsmøde tilbage i marts, at nogle borgere fra den gamle bydel foreslog, at man lærte af bycenterbyggeriet ved at indføre sms-service om trafikken, mens anlægsarbejderne går i gang med de enkelte etaper i Bykvarteret, og det har folkene bag Klimabyen altså taget til efterretning.

Det lader sig dog ikke gøre at sikre ekstra parkeringspladser i området, som også var et varmt emne på mødet. Ifølge Pernille Svane, der er ny projektleder på Klimabyen, efter Helle Baker har sagt stop, vil man løbende se på, hvad behovet er for at sikre optimal parkering i bykvarteret i takt med, at de enkelte etaper går i gang.

- Vi vil kigge på, hvad behovet er undervejs, og så vil vi ændre på parkeringsrestriktionerne de steder, hvor det giver mening. Det vil sige, at der er nogle steder, hvor vi kan ophæve tidsbegrænsningen i den periode, hvor behovet er der, og der er nogle steder, hvor vi kan give tilladelse til at parkere med et hjul op på fortovet, siger hun.

Anlægsarbejdet i Bykvarteret vil løbe frem til november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];