Annonce
Odense

Klimabevidste unge protesterer på Flakhaven

Der herskede ingen tvivl, om hvad dagens protester omhandlede. De fremmødte gjorde det tydeligt, at klimaet skal sættes i fokus. Foto: Victor Juul Grønbæk

Flakhaven var fyldt med bannerbærende studerende, da Den Grønne Studenterbevægelse afholdt en demonstration, der skulle sætte fokus på klimaet. De unge synes ikke, at politikerne gør nok, siger initiativtageren for strejken, Maja Parsberg Madsen.

Annonce

Odense: - Al politik er klimapolitik!

Sådan lyder opråbet fra Maja Parsberg Madsen i hendes tale til de fremmødte, der strejker for klimaet på Flakhaven foran rådhuset. Strejken er én ud af mange over hele landet, som Den Grønne Studenterbevægelse står bag. I Odense er det 24-årige Maja Parsberg Madsen, der har taget initiativet til strejken.

- Jeg blev mere og mere frustreret, for selvom der er ting, den enkelte person kan gøre for klimaet, så er der brug for politisk handling. Jeg tror, mange af os her føler en form for afmagt, fortæller Maja Parsberg Madsen.

Over 200 har tilmeldt sig strejken på Facebook, og Maja Parsberg Madsen er overrasket over, hvor stor opbakningen er. For hendes budskab gælder det, at jo flere desto bedre.

- Vi står her, fordi vi gerne vil blive set af mange. Jeg håber også, at politikerne inde på rådhuset ser, hvor mange vi er herude. Forhåbentlig når det også politikerne på Christiansborg, siger Maja Parsberg Madsen.

Dagens helt store talsmand var den 24-årige Maja Parsberg Madsen, der fungerede som initiativtager til dagens demonstration. Foto: Victor Juul Grønbæk
Annonce

Ikke kun de unges kamp

Trods en overflod af ungdommelige ansigter og protesterende råb og klap, er der også mere erfarne ansigter at spore i menneskemængden. Bedsteforældrenes Klimaaktion er nemlig mødt op for at støtte de unge.

- Vi vil vise unge, at deres bedsteforældre støtter dem og gerne selv vil være med til at presse på, lyder det fra tovholderen Kirsten Gullmaj Nielsen, mens bedsteforældrenes banner flager stolt bag hende.

Ifølge hende har klimakampen altid været vigtig, men det er først inden for de seneste år, at der virkelig er kommet fokus klimaændringernes konsekvenser. Det var i kølvandet på den rekordvarme sommer, at Bedsteforældrenes Klimaaktion blev til.

- Vores organisation startede efter tørken i sommer. Det var på en måde det mest håndgribelige bevis, vi har haft herhjemme. Herefter tog det ellers fart, fortæller hun.

Kirsten Gullmaj Nielsen føler sig alligevel lettet, når hun beskuer de unges fremmøde.

- Det er trist, at tingene er kommet så vidt. På en bagvendt måde kan vi alligevel nu få en fælles front, og det gør mig altså glad, siger hun og tilslutter sig de andre i grin og slagsang.

Også lidt mere erfarne klimaprotester mødte op, da Bedsteforældrenes Klimaaktion mødte op for at støtte de unges kamp for klimaet. Foto: Victor Juul Grønbæk
Stemningen var i top på Flakhaven i Odense. Det var ikke kun kampråb, men også fine toner fra Mads la Cour lød til fredagens demonstration. Foto: Mathias Banke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce