Annonce
Læserbrev

Klima. Vi skal ikke lade os æde af frygten

Annonce

Læserbrev: Vi skal alle være ressource- og klimabevidste. Det skal blot været fornuftigt og ske i et fornuftigt tempo, vi skal ikke lade os æde af Frygten, dette hæslige dyr. Jeg forestiller mig et uhyret med lang spids snude, lange knurhår, røde øjne, lange, lodne ører og store hugtænder. Det er dette dyr, der bringes i spil. Hjernen slås fra, og frygtens spiral drejer lystigt. Der er jo gysser i det.

Hele tiden skal vi frygte noget: Terror, kriminalitet, gift i grundvand og madrester, stråling og epidemier, og nu måske hele menneskehedens undergang, fordi vandet er steget et par centimeter ved Hasmark.

Frygtens spiral starter med pressens sensationelle omtale. Nu gribes offentligheden. Politikerne vækkes og lytter, nu er der stemmer i det. Interesseorganisationerne og erhvervslivets øjne lyser, nu er der osse gysser i det. Pressen, politikerne igen osv. Nu kører det. Helt bevidstløst.

Alle skal nu helst æde melorme og græs for at være politisk korrekt. Al energi fra sol og vind i en fart. Ingen fly og sejlture. Ingen kvalitet i lamperne. Det er for så vidt rigtig det hele, det er blot panikken, bekymring og så frygt i befolkningen, der er et dårligt værktøj. Og den fanatisme, der medfølger. Vejen har som bekendt to grøfter. Så kære politikere og journalister, hold jer på vejen, lad os ikke ædes op af frygten.

Klimamæssigt er løbet kørt med regeringens plan. Nu kommer så regningen, og den bliver stor og tyngende.

Nå, jeg ser, at erantisserne titter frem, lad os glædes over det og ikke frygte, at det er klimaets skyld.

Måske er det verdens befolkningstilvækst, der er det største problem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce