Annonce
Faaborg-Midtfyn

Klima og vækst: Derfor bør du gå i gang med at sortere dit affald

Når vi sorterer vores affald, er vi både med til at passe på miljøet, spare på ressourcer og skabe vækst i dele af erhvervslivet. Arkivfoto
Nina Nagskov Jørgensen, projektleder i Dansk Affaldsforening, peger på tre væsentlige grunde til, at man som borger bør gå i gang med at sortere og sende sit affald til genbrug.

Det er ikke kun af hensyn til miljøet, at det kan være en god idé at sortere sit affald. Genbrug af affald er med til at sikre, at vi slipper for at trække på nye ressourcer, når vi producerer, og mange virksomheder bruger affaldet til at skabe vækst. Her lister projektleder hos Dansk Affaldsforening Nina Nagskov Jørgensen de tre vigtigste årsager til, at man bør aflevere pap, plastik og andre former for husholdningsaffald til genbrug.

Annonce

1. Skabelse af ressourcer

Nina Nagskov Jørgensen, projektleder ved Dansk Affaldsforening. Foto: Dansk Affaldsforening

- Når affald sorteres, kan det genanvendes og blive til nye ressourcer. For eksempel kan indsamlet glas blive til nyt glas, aluminium kan indgå i produktionen af nye dåser, og papiraffaldet kan blive til nye aviser.

2. Hensyn til klimaet

- Affaldssortering kan bidrage til at mindske CO2-udledning, da genanvendelse fortrænger brug af jomfruelige materialer. Det vil sige, at når man for eksempel bruger genanvendt plastik, fortrænger man brugen af jomfrueligt plastik, og dermed også brugen af olie, som ny plastik er lavet af.

3. Fordele for industrien

- Sorteret affald går til virksomheder, der kan gøre en forretning ud af at genanvende dem og måske endda udvikle ny teknologi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce