Annonce
Debat

Klima. Assens Kommune går forrest i klimaindsatserne

Assens Kommune går forrest i klimaindsatserne

Efter seneste møde i MTP, har vi set på ovennævnte i forbindelse med bl.a. vores aftale om DK 2020 - klimakommune, hvor vi sammen med Realdania Fonden får udarbejdet en klimastrategi.

I AK er vi dog allerede godt igang. Sammen med Velas indgår vi snarest en samarbejdsaftale med henblik på klimaindsatser - både med indsatser på de enkelte landbrug samt med f.eks. udpegning af lavbundsområder, der tages ud af drift. Byrådet har lige sagt ja til igangsætning af plangrundlag for ca. 55 ha solceller ved Ebberup, som kan forsyne op mod 15.000 husstande med el/år. Sammen med Assens Forsyning er vi ambitiøse på genanvendelse af affald samt aftale om opførelse af DK's mest teknologiske rensningsanlæg med forventet igangsætning i 2021.

Vi har plantet meget skov ved Brylle og mere ved Assens inden for det kommende år sammen med Assens Forsyning og naturstyrelsen, der optager meget CO2 - og disse træer er ikke til flis, som nævnt af Andreas Petersen, medlem af bestyrelsen for Verdens Skove i læserbrev i FS 16.5. Træ fra vore kommende skove i kommunen bliver højst sandsynligt brugt til designermøbler, som produceres både i vores kommune som i vores nabokommune - med kort transport af råvarer - og dermed klimavenligt.

Vore fjernvarmeselskaber i Tommerup har hhv. stort solvarmeanlæg samt snart et stort anlæg med varmepumper, som også snart opføres ved Assens Fjernvarme, der tillige har vindmøller som supplement til grøn el. Alt i alt er vi godt i gang i Assens kommune og går efter at reducere vores udledning med CO2 med mere end 70 procent i 2030. (forkortet af red.)

Dan Gørtz (V). Arkivfoto: Laust Jordal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce