Annonce
Odense

Klavs Styrbæk: Eleverne kan smage på rygraden nu

Klavs Styrbæk: Eleverne kender nu alle de krydderurter, vi arbejder med, og vi kan høre, at de taler om smag og sanser, når de fortæller andre elever om madlavningen. Det viser mig, at det, vi har arbejdet med, sidder fast. Arkivfoto: Michael Bager

Kok Klavs Styrbæk har i tre år arbejdet med først 5. a og nu 7. a fra Tarup Skole i projekt Smag for Livet. Her gør han status:

Annonce

Klavs Styrbæk, hvad har I fået ud af at lave mad med en klasse fra Tarup Skole gennem tre år?

I begyndelsen var jeg lidt bekymret for, om det gav mening at bruge så mange kræfter på at ramme 28 elever i Tarup Skole. Men det har heldigvis vist sig, at jeg bekymrede mig uden grund, for undervejs har forløbet kastet meget af sig, inklusiv nyt undervisningsmateriale, som kan bruges over hele landet. I år er Roser Skolen også kommet med, og det er fedt at se, at der er blevet dannet venskaber på tværs af skolerne. Der er jo integration i praksis.

Nu slutter jeres projekt med de her klasser. Hvad skal der så ske?

- Smag for Livet-projektet, som er landsdækkende, er nu blevet forlænget tre år. Det er lidt mærkeligt, at det her er sidste dag med eleverne, men projektet lever jo videre, blandt andet i form af undervisningsmaterialer på Smag for Livets hjemmeside.

Hvordan har eleverne ændret sig, når du ser på dem i dag kontra for tre år siden, hvor I begyndte? Meningen har jo været, at de skulle lære, hvad det vil sige at smage noget ægte.

- Jeg har nogle gange været lidt usikker på, om de kunne huske det, vi har snakket om og oplevet. Men i dag kan vi se, at det sidder fast. De kender for eksempel alle krydderurterne, og vi kan høre, at de taler om smag og sanser, når de fortæller andre elever om madlavningen. Femte klasse har været det helt rigtige tidspunkt at starte på, og nu er tingene så naturlige for dem, at de ikke længere tænker over dem. Det er tydeligt, at du på den her måde kan åbne for en anden form for indlæring, som der er et stort potentiale i.

Smag for Livet

Smag for Livet er et forsknings- og formidlingscenter, der arbejder med smag og har fokus på børn og unge i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Centeret laver blandt andet undervisningsmaterialer. Læs mere på www.smagforlivet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce