Annonce
Kerteminde

Klavs Lauridsen (K) vil være Akuthjælper: Når andre kommuner kan, kan Kerteminde også

Valgforhandling, Klavs Norup Lauridsen, Kerteminde under Regions- og Kommunalvalget 2017, Onsdag den 22. november 2017. Foto: Michael Nørgaard
En af de to lokale, der gerne vi være med til at etablere et lokalt Akuthjælper-korps, er byrådsmedlem Klavs Lauridsen (K).
Annonce

Nordøstfyn: Byrådsmedlem Klavs Lauridsen (K) er en af Kerteminde Kommunes mange Hjerteløbere, der er klar til at smide, hvad de har i hænderne og rykke ud, når alarmen går.

Nu er han klar til at tage et skridt videre og blive Akuthjælper på Hindsholm. Han sidder med i den tremands-gruppe, der har sendt ansøgning i Region Syddanmark om at få hjælp til at etablere et lokalt Akuthjælper-korps.

Akuthjælperne er de frivillige, der ved ulykker styrter ud og giver førstehjælp, indtil ambulancen når frem. De kan betyde forskellen på liv og død i tyndtbefolkede områder, hvor der jævnligt går mere end 15 minutter, inden ambulancen er fremme.


Der er jo også lidt egoisme i det, for det er jo også fordi, jeg håber, at andre også vil være Akuthjælpere, så de en dag måske kan komme mig til hjælp

Klavs Lauridsen, konservativt byrådsmedlem og kommende Akuthjælper


- Som Hjerteløber er jeg med i en gruppe, og her faldt jeg i snak med Henning Rasmussen og hans svigersøn Jakob Knudsen. Jakob, der er Akuthjælper på Nordfyn, gjorde opmærksom på, at Hindsholm er en sort plet, når det gælder udrykninger, fortæller Klavs Lauridsen.

Borgmesterdrøm: En professionel fortrop af kommunalt ansatte

Borgmester Kasper Olesen har kastet sig ind i kampen for på en elelr anden måde at få forbedret udrykningstiderne for Hindsholm.

Indtil der sker noget på den front er han dybt taknemmelig for at et frivilligt korps af frivillige er klar til at yde hjælp.

Men han har en ide om, hvordan det måske kan blive lige en lille smule bedre endnu.

- Hvis Region Syddanmark er interesseret i at samarbejde, så vil jeg godt gå i gang m,ed at forsøge at skabe en professionel fortrop, siger han.

- Kommunen har jo faglærte på arbejde 24 timer i døgnet, så det er bare et spørgsmål om at vi som kommune siger ja til, at de må smide, hvad de har i hænderne, hvis alarmen går. Så er jeg godt klar over, at der kan blive en opgave med bemanding, især i nattetimerne, men det må vi se på. Det kan blive et spørgsmål om, hvad regionen vil betale for.

Kasper Olesen gør opmærksom på, at ideen er så ny i hans hoved, at han ikke har vendt den med personale- og fagforeninger endnu.

- Vi blev enige om at tage fat. Så vi sendte en ansøgning. Når andre kommuner kan, så kan Kerteminde Kommune også. Nu venter vi bare på et svar.

Annonce

At hjælpe - og blive hjulpet

Klavs Lauridsens baggrund for at ville være Akuthjælper er selvsagt, at han gerne vil hjælpe sine medmennesker. Og for at vise, at civilsamfundet kan løfte væsentlige opgaver.

- Der er jo også lidt egoisme i det, for det er jo også, fordi jeg håber, at andre også vil være Akuthjælpere, så de en dag måske kan komme mig til hjælp. Det er i bund og grund en ordning, der kun har gode menneskelige konsekvenser, forklarer han.

- Min hustru og jeg sidder tit i et sommerhus på Hindsholm, og så er det jo ikke meget at skulle løbe ud og hjælpe - og tage den lille uddannelse, der er påkrævet for at blive Akuthjælper. Og det er jo en af de store gevinster ved den nye teknologi: Vi bliver lynhurtigt alarmeret via en app, den kender jeg allerede fra Hjerteløberne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce