Annonce
Nordfyn

Klaus kræver en forklaring: Kommunal naturplet i villakvarter pludselig brutalt ryddet

Det var dette syn, der mødte Klaus Bentzen, da han kom hjem fra arbejde onsdag før Kristi Himmelfartsdag. Foto: Klaus Bentzen
Beboer på Oslovej i Bogense chokeret over, at et lille område med vildtvoksende buske og blomster pludselig er ryddet. Han skrev straks en klage til Nordfyns Kommune.

Bogense: Klaus Bentzen fik et chok, da han onsdag kom hjem til sit hus på Oslovej efter arbejde.

Mens han havde været væk, var udsigten fra hans hus markant ændret. Et lille stykke vild natur bag Oslovej 26-30 var brutalt blevet ryddet. Væk var blomstrende gyvelbuske, sommerfuglebuske og andre vilde blomster, og fugle fløj forvildede rundt på jagt efter de nu ødelagte reder.

- Jeg blev vred, og det bliver jeg igen, nu hvor jeg står og kigger ud på området. At det ovenikøbet sker midt i fuglenes yngletid, siger Klaus Bentzen, da avisen taler med ham fredag formiddag.

Annonce

Bentzen blev så vred, at han straks satte sig til at skrive en klage til den politisk ansvarlige for pasning af kommunens grønne områder, formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm (K).

Frustrerede fugle

"De sidste år har Nordfyns Kommune nænsomt passet området ved at renholde en meter bræmme, så buskads ikke bredte sig til naboparcellerne, flot!!!

I dag er området total raseret, alt er væk, kun frustrerede fugle flyver rundt søgende efter reder med æg, måske med unger?" skriver han blandt andet.

Siden stormen Bodil i december 2013 ryddede træerne, har området bag Oslovej 26-30 fået lov at vokse vildt til glæde for naboerne - og for fugle og insekter. Foto: Klaus Bentzen

Det lille område på anslået 150-200 kvadratmeter bag villaerne på Oslovej har fået lov at være "vild med vilje", siden stormen Bodil i 2013 væltede de træer, der indtil da havde stået på arealet, fortæller Klaus Bentzen, der i sin egenskab af formand for Bogense Boligforening netop arbejder for at skabe områder med øget biodiversitet i Bogense i tråd med kommunens ønske om at have en grøn profil.


Jeg blev vred, og det bliver jeg igen, nu hvor jeg står og kigger ud på området. At det ovenikøbet sker midt i fuglenes yngletid.

Klaus Bentzen


Rydningen af arealet ved Oslovej må have krævet maskineri af en ikke ubetydelig størrelse, og det i sig selv har været et arbejde, for adgangsvejen er snæver. Helt præcis 2,3 meter viser Klaus Bentzens opmåling.

Annonce

Med i konkurrence

Anders Thingholm har efter at være blevet bekendt med sagen bedt den kommunale administration om en forklaring. Han ærgrer sig, hvis der er begået fejl. Nordfyns Kommune deltager i den landsdækkende konkurrence "Danmarks Vildeste Kommune", hvor det netop gælder om at få flere såkaldte vilde områder, hvor naturen så at sige får lov at passe sig selv.

- Med det som afsæt er der faktisk indledt et samarbejde mellem miljøafdelingen og driftsafdelingen. Og vi sætter blandt andet skilte op de steder, hvor der ikke skal slås græs og så videre, siger Anders Thingholm.

I den forbindelse er der foreløbig foreslået 10 kommunale områder, der skal tages ud af drift, så naturen får lov at gå sin gang. Den overordnede tilgang er i det hele taget, at meget mere natur, end tilfældet er i dag, skal have lov at stå uberørt hen.

Derfor undrer han sig også umiddelbart over, at naturperlen ud for Klaus Bentzens hus er blevet fjernet.

Driftschef i Nordfyns Kommune, Louise Rasmussen oplyser fredag middag, at hun ikke kender til sagen, og at afdelingen er lukket fredag. Men hun vil følge op på den mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce