Annonce
Faaborg-Midtfyn

Klaus Hansen fortæller om Filmfyns rejse

23. oktober giver Filmfyns direktør, Klaus Hansen, et indblik i Fyns mange filmeventyr. Det sker på Ringe Bibliotek. Pr-foto

Ringe: "De Frivillige", "Mødregruppen", "Jagtsæson", "Fred til Lands", "Far til 4" og "Vikingerne". Det er fem eksempler på spillefilm optaget på Fyn, heraf flere af dem i Faaborg-Midtfyn Kommune.

I et foredrag 23. oktober kl. 19.30 på Ringe Bibliotek vil Filmfyns direktør, Klaus Hansen, give et historisk indblik fra starten af Filmfyns historie, hvor Faaborg Kommune i 2002 gik forrest med at støtte filmen "De Grønne Slagtere", der med blandt andre Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas satte Faaborg på den anden ende.

Klaus Hansen vil også tage publikum med ind i Filmfyns maskinrum, hvor han, blandet med anekdoter om de enkelte produktioner, kommer ind på Filmfyns formål. Han svarer også på: Hvor kommer pengene fra? Hvad er forløbet, fra filmproducenten kommer med "jordens bedste idé", til de møder produktionen på afspærrede gader i for eksempel Faaborg og Ringe? Man hører også om nogle af de virksomheder, der er opstået i kølvandet på Filmfyn.

Billet til foredraget kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Her er det filmen "Antboy 4", der er optaget ved Nakkebølle Sanatorium. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce