Annonce
Nyborg

Klatreklub har kig på lokaler i Nyborg

Klatring er en sport i fremgang. Billedet her er taget fra et Gang i gaden-arrangement på Gl. Torv i Nyborg. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
Nystartet forening søger kommunen om 400.000 kroner til indretning af lokalt klatrecenter. Indtil videre er det dog en hemmelighed, hvor det skal ligge.
Annonce

Nyborg: Det går kun en vej for klatresporten på verdensplan: Op.

Alene i Danmark er antallet af klatreklubber steget fra 26 til cirka 60 de seneste otte år, og selv det måske er de færreste, som er klar over det, så fik Nyborg for knap et år siden sin egen forening, Nyborg Klatreklub.

Indtil videre har de cirka 30 medlemmer bare ikke noget sted at være, men det håber formand Henrik Victor Stephansen snart at kunne lave om på.

Sammen med andre medlemmer af bestyrelsen mødes han inden længe med kommunens kultur- og fritidsudvalg, der skal behandle en ansøgning om et tilskud på 400.000 kroner til etablering af et lokalt klatrecenter.

Ifølge Henrik Victor Stephansen har man allerede fundet et egnet sted, men den nøjagtige adresse ønsker han at holde hemmelig lidt endnu.

Projektet afhænger nemlig af, om klubben kan skaffe de knap en million kroner, som etableringen vil koste. Og her er et tilsagn om støtte fra kommunen et vigtigt skridt på vejen, fortæller han.

- Det er altid nemmere at søge fonde, hvis kommunen på forhånd har tilkendegivet, at man bakker op i form af et tilskud, forklarer formanden.

Ud over klatrevægge skal det nye center blandt andet indeholde toilet, omklædningsrum, et lager og gerne et køkken. Derfor vurderer klubben, at der brug for et lokale på minimum 200 kvadratmeter.

Annonce

Tre modeller

Udgifterne til den løbende drift skal dækkes af kontingent fra medlemmerne. I alt forventer man, at klatrecentret i Nyborg kan tiltrække mellem 80 og 130 betalende medlemmer.

Derudover vil centret kunne bruges af skoleelever i alle aldre, fremgår det af den officielle ansøgning til kultur- og fritidsudvalget.

I udgangspunktet har man drøftet tre modeller. Den første bestod i, at foreningen benyttede sig af de eksisterende haller. Men den løsning var ikke optimal - hverken for kommunen eller for foreningen selv - bemærker formanden.

Som et alternativ har Nyborg Klatreklub regnet på, hvad det ville koste at bygge en ny lethal til formålet. Her ender prisen inklusiv udstyr på cirka fire millioner kroner.


Det er altid nemmere at søge fonde, hvis kommunen på forhånd har tilkendegivet, at man bakker op i form af et tilskud

Henrik Victor Stephansen, formand for Nyborg Klatreklub


I stedet går man nu efter en tredje model, hvor man lejer sig ind i noget bestående.

Det vil samtidig åbne mulighed for, at foreningen kan søge om lokaletilskud via den særlige Nyborg-model på linje med andre foreninger i samme situation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce