Annonce
Kultur

Klassisk: Scarlatti - nu på akkordeon

Annonce

Når nu Scarlatti skrev langt over 500 hundrede af slagsen, når nu der findes oceaner af indspilninger med dem for instrumenter som koncertflygel, guitar, harpe med videre, så er der vel ingen grund til, at Bjarke Mogensen ikke også skulle kunne kaste sig over disse sprøde, elegante, begavede solo-sonater for cembalo.

Scarlatti stod - eller står vel stadig - noget i skyggen af Bach og Händel. Alle tre var endda på forunderlig vis født i det selvsamme år, 1685. Om man så bryder sig om disse sonater spillet på akkordeon, ja, det er vel en god og relevant diskussion værd. Helligbrøde er det i hvert fald ikke. 13 sonater har Bjarke Mogensen omhyggeligt udvalgt, og de repræsenterer både ømheden, elegancen, humoren, inderligheden og det svulstige hos Scarlatti.

Ikke uventet fremstår værkerne med et liv, en dynamik og en sjælfuldhed, som klæder dem, og som cembaloets knipserier af naturlige årsager jo slet ikke formår. Så lyt efter helt andre klange og nyd Bjarke Mogensens fine og respektfulde tilgang til de 13 sonater.

Klassisk: Bjarke Mogensen: "Domenico Scarlatti"

Gateway music

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce