Annonce
Kultur

Klassisk musikforening med spræl i

Gustav Piekut skulle have givet koncert i Faaborg Musikforening 12. marts, men dagen før blev landet coronalukket. I stedet bliver koncerten holdt torsdag 8. oktober. Foto: PR-foto
Faaborg Musikforenings varemærke er at udfordre publikum med et program, der udforsker vidt forskellige genrer. Sæson 2020-21 er ingen undtagelse.
Annonce

Selv om Kirsten Styrbæk har været formand for Faaborg Musikforening i 43 år, griber hun ikke telefonlisten med "vi plejer"-ensembler, når koncertsæsonen skal planlægges.

Den første revolution, Kirsten Styrbæk gennemførte, var at bryde reglen om, at en sæson var ensbetydende med fire klassiske koncerter. Både for at ruske op i de 165 betalende medlemmer og for at tiltrække nye folk til den lidt skrantende forening.

- Planen lykkedes, så på få år havde vi 335 medlemmer, og nu har vi rundet 500, fortæller hun.

"Hellere sprælle lidt, end drukne i forudsigelighed" burde være mottoet for  musikforeningen, som med lige stor selvfølge har præsenteret uropførelser af Palle Mikkelborg  og Anders Koppel, introduceret provoer som Povl Dissing og Eddie Skoller og lagt koncertsal til folkemusik-frontløberne i Dreamers' Circus.

Sæson 2020-21 er ingen undtagelse, for programmet spænder fra en Beethoven-hyldest over operette- og genforeningssange til crossover mellem jazz, rytmisk og klassisk.

Annonce

Klassisk hybrid

Efter en "planlagt i sidste øjeblik"-koncert med percussion-ensemblet Duo con Fuoco torsdag 6. august, følger programmet den lagte kurs.

Skuespilleren Bodil Jørgensen og Martin Schacks Kvartet markerer 100-året for Genforeningen, og en enkelt gang er Kristen Styrbæk blevet mødt med indvendingen,"Bodil Jørgensen kan da ikke synge", men det tager hun let:

- Bodil Jørgensen kan foredrage en tekst, så det føles, som om man hører ordene for første gang. Den evne er der ikke mange, der har.

Faaborg Musikforening 2020-21

Koncerter og foredag i Helios Film- og Kulturhus:

”De forbudte sange”

Bodil Jørgensen & Martin Schacks Kvartet.

Fredag 18/9 kl. 19.30.

Gustav Piekut, klaver.

Torsdag 8/10 kl. 19.30.

”Beethoven under lup”

Foredrag med Ole Dahl.

19/10, 26/10, 2/11 og 9/11 kl. 16.30

I samarbejde med Helios.


”Beethoven 250 år”

Artos Kvartetten.

Søndag 15/11 kl. 15.30.

”Nordisk jul”

Blum og Haugaard Band & Erik Rydvall, nøgleharpe.

Torsdag 3/12 kl. 19.30.

Nytårskoncert - ”Lehár 150 år”

Operettekompagniet.

Søndag 17/1 kl. 15.30.

Morten Kargaard Septet

Søndag 7/2 kl. 15.30.

”Rising Stars”

Anna Egholm, violin, Elias Holm, klaver, og Jonas Frølund, klarinet.

Søndag 21/3 kl. 15.30.

Klassisk hybrid er genrebetegnelsen Morten Kargaard Septet ynder at gå under - og et smuglyt på ensemblets hjemmeside afslører et melodiøst fletværk af klassiske klange, rytmisk musik og folketone.

Annonce

Ubærlig aflysning

Oktobers koncert med Gustav Piekut har Kirsten Styrbæk allerede glædet sig til én gang, for den unge danske pianist skulle have haft sin Faaborg-debut 12. marts:

- Gustav kom til Faaborg 11. marts, så han kunne nå at blive fortrolig med Steinway-flyglet inden koncerten, som Danmarks Radio skulle optage. Så det var noget nær ubærligt, at coronalukningen blev meldt ud mindre end et døgn før koncerten.


Bodil Jørgensen kan foredrage en tekst, så det føles, som om man hører ordene for første gang. Den evne er der ikke mange, der har.

Kirsten Styrbæk, Faaborg Kammermusikforening


To tidligere deltagere ved Carl Nielsen Konkurrencen dukker op også op i Helios Film- og Kulturhus. Anna Egholm, der vandt tredjeprisen ved violinkonkurrencen i 2019, og Jonas Frølund, der deltog i klarinetkonkurrencen i 2013 og 2019, giver koncert sammen med endnu et stjernefrø, pianisten Elias Holm.

Selv om gentagelser ikke huer Kirsten Styrbæk, er julekoncerten med Blum og Haugaard Band blevet lidt af en tradition. I år medbringer husorkestret en special guest, Erik Rydvall, der spiller nøgleharpe.

Annonce

Fælles Beethoven-fejring

- Når fejringen af 250-året for Beethovens fødsel er blevet en fælles begivenhed for de fynske musikforeninger, er det Marianne Granvigs fortjeneste. På vegne af Kammermusik Odense tog hun initiativ til at koordinere planlægningen, så vi undgik at præsentere de samme ensembler eller værker flere steder, fortæller Kirsten Styrbæk.

Forud for Artos Kvartettens Beethoven-koncert holder Ole Dahl fire mandagsforedrag, som går tæt på nogle af 250-års fødselarens mest kendte værker. Lutter kendte toner er der også ved nytårskoncerten, hvor Operettekompagniet og Young Artists Ensemble diverterer med Lehár-valse.

- Ved Kammermusik på Lundsgaard for præcis en uge siden sad jeg for første gang i månedsvis endelig i en koncertsal igen. Jeg håber, at vores koncerter kommer til at vække samme gensynsglæde, siger Kirsten Styrbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce