Annonce
Odense

Klart mål: Birthe løber med avisen for at klare Royal Run

Per Henrik Jepsen (th.) er fartholder i 8:00-gruppen og forklarer her Birthe Bay Thomsen og Erik Petersen, hvordan man skiftevis går og løber i denne gruppe. Foto: Hans Faarup
Løb med Avisen 2020 har holdt infoaften. Om en uge går det løs, og du kan melde dig til resten af januar.

Birthe Bay Thomsen, Odense, og Erik Petersen, Holluf Pile var blandt de 70 løbe-interesserede, der mandag mødte op på Hunderupskolen til infoaften om Løb med Avisen, hvor man blandt andet kunne høre om de syv fartgrupper.

Efter tre kvarter med gode råd fra løbsleder Torben Simonsen valgte Birthe og Erik begge at gå op til 8:00-gruppen. Det perfekte valg for begge to. På hver sin måde.

- Jeg var med til Royal Run for to år siden. Da løb jeg en mile (1,6 km, red.), men i år vil jeg løbe fem kilometer, så det er mit mål, siger Birthe Bay Thomsen, 47.

8:00 betyder, at gruppens tempo er otte minutter pr. kilometer. I starten gås der også meget, men efterhånden løbes der mere. Passer man sin træning i alle 20 uger, kan man til sidst løbe fem kilometer uden pause på 40 minutter.

Den tid er lige præcis målet for Erik Petersen, 68.

- Jeg har været motionsløber i mange år og har altid løbet i stjernetid på Eventyrløbet. Jeg har en runde på fem kilometer, som jeg lige nu løber på 41 minutter, så hvis jeg bare følger træningen, forbedrer jeg min tid, siger han.

Fartholderne i 7:00-gruppen i højt humør over, at over 70 interesserede er mødt op til informationsaften om Løb med Avisen. Det tyder på, at deltagerantallet kan komme op over 300. Foto: Hans Faarup

Du kan nå det endnu

Løb med Avisen er et samarbejde om løbetræning for begyndere mellem HCA Marathon, Eventyrløbet, Fyens Stiftstidende og løbeklubberne OGF og Fjordager.

Der løbes hver mandag frem til 25. maj i kilometertider fra 6:30 til 8:00. Du kan resten af januar tilmelde dig på www.løbmedavisen.dk. Det koster 175 kroner – eller det halve, hvis du er abonnent på Fyens Stiftstidende.

Første træningsaften er på mandag, 13. januar klokken 18 i aulaen på Hunderupskolen i Odense.

For 16. år i træk byder Torben Simonsen velkommen til Løb med Avisen. Mødestedet er hver mandag her i aulaen på Hunderupskolen i Odense. Foto: Hans Faarup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

220 boliger og nyplantet skov skal udgøre ny, CO2-negativ bydel i Middelfart: Bliver præsenteret på verdens største arkitekturkongres

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce