Annonce
Assens

Klar til VM: Håndboldfeber i Tommerup

Jacob Vind (med bold) kastede sig ud i en håndboldkamp med flere andre forældre til Håndboldens Dag i Tommerup St. På trods af, at det er mange år siden, han sidst har stået på en håndboldbane. Foto: Kim Rune

Tommerup Håndboldklub holdt lørdag Håndboldens Dag for at vise interesserede, hvad klubben har at byde på.

Tommerup St.: Harpiksen og den hårde håndbold er skiftet ud med en blødere model, der både fungerer for børn og mindre erfarne håndboldspillere.

Håndboldhallen i Fyrtårn Tommerup er godt fyldt op kun en halv time inde i Håndboldens Dag. På trods af, at det er første gang, at lokale håndboldklubber over hele landet åbner dørene for alle interesserede den samme dag.

Som optakt til det kommende verdensmesterskab i herrehåndbold, der afholdes i Danmark, har Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med DGI under Bevæg dig for livet sat skub i de lokale håndboldklubber og fået dem engageret til at vise nærmiljøet, hvad de har at byde på.

Sonny Christensen, der er formand for Tommerup Håndboldklub, er glad for den interesse, de lokale tommeruppere viser ved at møde op til arrangementet.

- Det svære har været at vide, hvor mange der ville komme, fordi det jo netop er første gang, vi holder det. Så det har været lidt svært at planlægge.

- Men sådan som det ser ud lige nu, så er det helt fantastisk. Der er jo både børn og forældre, der bakker op om os, og det er det, der får det hele til at køre rundt, siger han.

Annonce

Håndboldens dag

Håndboldens Dag er arrangeret af Dansk Håndbold Forbund og bliver afholdt i hele landet lørdag den 5. januar.Mere end 160 håndboldklubber landet over har meldt sig til at holde åbent hus-arrangement den dag.

Dagen har fokus på familier, og det giver de lokale klubber en mulighed for at vise, hvad de har at byde på i håndboldens tegn.

Det er første gang, at Håndboldens Dag bliver afholdt, og dagen fungerer også som en slags opvarmning til det kommende verdensmesterskab i herrehåndbold, der afholdes i Danmark i januar.

Kilde: DHF

Formand Sonny Christensen var glad for de mange fremmødte, der både talte mindre børn, større børn og deres forældre. Foto: Kim Rune

Forældre på banen

Der var først på formiddagen plads til de helt små håndboldspillere, der kunne prøve kræfter med den lille bold og de små mål på den grønne bane i Fyrtårn Tommerup. Foto: Kim Rune

Motion med børnene

Jacob Vind, der er medejer af Tommerup Fysioterapi, er en af de forældre, der er mødt op for at støtte klubben.

Han har spillet håndbold, dengang han var barn. På trods af det viser Jacob Vind sig dog som en nogenlunde habil playmaker, da han begiver sig ud på håndboldbanen med en del andre forældre. Nogle i træningsbukser, andre i skjorte og polo.

Datteren på syv år spiller håndbold i Tommerup Håndboldklub, mens den fodboldspillende søn på 12 år stadig overvejer, om boldspil med hænderne er noget for ham.

- Jeg er her i dag for at bakke op om klubben, og så synes jeg, at det er rart at være sammen med mine børn og være aktive sammen med dem, siger Jacob Vind.

Selvom han er bestyrelsesmedlem i fodboldklubben, har han gået med tanker om at begynde til håndboldfitness, fordi det får det sociale ind i motion.

- Når du får børn, ender det tit med, at du dyrker en egosport, hvor du lige kan nå en løbetur eller en tur i fitness, mens børnene sover.

- Hverdagen kan hurtig gå op i struktur, og derfor ville en sport med det sociale være et frirum.

Tommerup Håndboldklub havde inviteret til Håndboldens Dag som optakt til herrernes VM, der bliver holdt i Danmark senere i januar. Foto: Kim Rune
Formand Sonny Christensen håber, at Håndboldens Dag kan være med til at skabe mere opmærksomhed om sporten i lokalsamfundet. Foto: Kim Rune
Håndboldklubber over hele landet, blandt andet som her i Tommerup, inviterede lørdag til Håndboldens Dag som optakt til herrernes VM. Foto: Kim Rune
Det var ikke kun håndbolden, der blev spillet med i hallen i Fyrtårn Tommerup. Andre fysiske øvelser var også på programmet for de mange fremmødte. Foto: Kim Rune
Jacob Vind overvejer at begynde til håndboldfitness, fordi han synes, det virker til at være en motionsform, hvor der er en stærk social sammenhæng. Foto: Kim Rune
De helt små kunne også prøve deres evner af med håndbolden i Fyrtårn Tommerup. Foto: Kim Rune
Måske en fremtidig håndboldspiller med mål i hænderne? Foto: Kim Rune
Tommerup Håndboldklub har lige omkring 250 medlemmer, og de oplever stor tilslutning - især blandt de yngre spillere, fortæller formand Sonny Christensen. Foto: Kim Rune
Mange forældre var mødt op med deres børn for at støtte den lokale håndboldklub. Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce