Annonce
Middelfart

Klar til vinter: Tidligere jordemoderklinik omdannes til covid-19-teststation

Carsten Sørensen, der er valgt ind til regionsrådet i Region Syddanmark for Dansk Folkeparti, lod sig frivilligt teste af Janne Fyhn, der fremover vil teste borgere i tusindvis på det nye testcenter. Foto: Rasmus Henriksen
Nyt testcenter er klar til at tjekke op til 200 borgere om dagen for covid-19.

Middelfart: En ny covid-19-teststation åbnede mandag middag i Middelfart på P.V. Tuxensvej 14 og er klar til at teste op til 200 borgere om dagen.

Bygningen, som tidligere har været brugt som jordemoderklinik, ligger i forlængelse af Sygehus Lillebælt i Middelfart i retning mod boldbanerne. Gennem tre uger er den blevet forvandlet til en podeklinik, hvor borgere ved at gå ind på coronaprover.dk kan bestille tid til at få undersøgt, om de er smittet med covid-19.

Lige fra man træder ind på matriklen, guider en række skilte de fremmødte til, hvor de skal bevæge sig hen. Indgangen er i højre side af bygningen, hvorfra alt er ensrettet. Via en gang kommer man hen til en skranke og to såkaldte podestationer. Her står to medarbejdere klar med en vatpind og tager prøver fra de fremmødte. Derudover er der en tredje ansat på testcenteret, der skal registrere prøverne.

Annonce

Teststationen er oprettet i forbindelse med, at Region Syddanmark opruster med en række nye centre for at sikre testkapaciteten hen over vinteren, hvor det ikke vil give mening fortsat at teste i telte udendørs, hvilket eksempelvis er sket i stor stil i Odense.

Samarbejde med sygehus

Før de første borgere blev testet mandag, var regionsrådsformand Stephanie Lose (V) forbi og se centeret. Hun begrunder placeringen af det nye testcenter i Middelfart, der ikke har været specielt hårdt ramt af covid-19, med en kombination af praktik og geografi.

- Det har været en afvejning af, hvilke byer vi i forvejen har været til stede i med aktiviteter. Det gør det eksempelvis meget nemmere, at vi kan samarbejde med Sygehus Lillebælt her i Middelfart. Det har været et forsøg på at dække regionen fornuftigt geografisk. Der kan sagtens være ønsker om flere testcentre, men når vi er færdige, vil vi have 14 eller 15 testcentre inklusiv Ærø fordelt over Syddanmark, siger Stephanie Lose.

Corona i Middelfart

Middelfart Kommune har siden den 27. januar, hvor Statens Serum Institut startede med at registrere antallet af smittede, haft 149 bekræftede corona-smittede.

Middelfart Kommune er den kommune i Danmark med det 7. laveste antal smittede per 100.000 indbyggere og den kommune på Fyn med det 4. laveste antal smittede.

De seneste tal fra Statens Serum Institut opdateret 16. november viser, at Middelfart Kommune har haft 15 corona-tilfælde i løbet af de sidste syv dage. Siden den 27. januar er 17.744 mennesker i Middelfart Kommune blevet testet.

Erfaringer fra lignende teststationer viser, at det vil tage mellem 1 minut og 1 minut og 45 sekunder, fra borgeren ankommer, til borgeren igen forlader testcenteret, forklarer Allan Mose, der er driftschef hos Ambulance Syd, der er ansvarlig for driften af de nye teststationer og stationens områdeleder.

Annonce

Kan skrue op for kapaciteten

Stephanie Lose var først forbi og se det nye testcenter i Odense, hvorefter hun tog til Middelfart og så åbningen af testcenteret, der få øjeblikke testede mere end 100 borgere. Foto: Rasmus Henriksen

Der bliver lagt 200 tider ind alle hverdage i tidsrummet mellem klokken 9 og frem til klokken 17.

Testcenteret ville uden problemer kunne håndtere dobbelt så mange borgere, men er altså begrænset til 200, hvilket kan ændre sig i fremtiden, fortæller Stephanie Lose.

- Region Syddanmark kan lige nu teste op til 10.000 borgere om dagen, da der er stort fokus på Nordjylland. Flaskehalsen er ikke testkapaciteten, men når det kommer til at give svar på prøverne. Når vi er færdige i Nordjylland, vil testkapaciteten kunne stige i de kommende måneder, forklarer regionsrådsformanden.

Lige nu vil det være muligt for børn ned til 12 år at blive testet, men aldersgrænsen bliver sænket, fortæller Allan Mose.

- Der arbejdes på en teknisk løsning, der vil gøre det muligt at booke tider til børn ned til fem år, siger Allan Mose, der ikke tør spå om, hvornår den er på plads.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Odense For abonnenter

Vera og Gurlis drøm lever: Kæmpe interesse for nyt seniorbofællesskab med elbil og lader til fri afbenyttelse

Assens

Henrik må godt - Camilla må ikke: Byrådskandidat har fjernet store valgbannere fra container ud til trafikeret vej

Kerteminde For abonnenter

Klageregn mod værtshus: Beskyldninger om narkosalg og et 'musikanlæg der slår revner i murene'

Assens

Pludselig lød et brag på skib: Politi og brandvæsen kaldt til havnen

Navne For abonnenter

Oftest stillede spørgsmål: Hvem er manden med skægget? Her får du svaret

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Nyborg For abonnenter

Et brag af en nytårsfest endte med fængsel: Ung mand dømt for massive mængder narko

Erhverv For abonnenter

250 arbejdspladser på vej til lille Rørup: Lokale havde luret, at noget stort var på vej - Poul fik manet det i jorden

Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Hovedvej i Odense spærres for gennemkørsel i flere dage

Annonce