Annonce
Assens

Klar til ny sæson: Få din samling udstillet på Vestfyns Museum

Museumsinspektør Ingrid Vatne og Museum Vestfyns andre ansatte er i fuld gang med forberedelserne op til ferniseringen af den nye særudstilling på fredag. Foto: Kim Rune
Museum Vestfyn er klar til at slå dørene op til en ny sæson. Det sker fredag den 12. april, hvor særudstillingen 'Din skat - Min skat' åbnes. Udstillingen sætter fokus på museets mange samlinger, men det er også muligt for borgere at aflevere egne samlinger, som kan udstilles i løbet af året.
Annonce

Assens: Ligger du inde med en personlig samling, som du gerne vil vise frem til andre, end dem der besøger dig derhjemme?

Så har du nu muligheden for at få din samling udstillet på Museum Vestfyns afdeling på Willemoesgården i Østergade i Assens.

Fredag den 12. april klokken 14 åbner særudstillingen 'Din Skat - Min Skat' som startskuddet til museets nye sæson, og her vil Museum Vestfyn meget gerne inkludere kommunens borgere ved at udstille forskellige personlige samlinger.

Det fortæller museumsinspektør Ingrid Vatne.

- Vi har fået nogle montrer, som vi kan stille til rådighed til borgerne, så vores udstilling bliver dynamisk året igennem.

- Vi starter med en, der har samlet på påskeæg de sidste 50 år, og det er jo lidt spændende. Og så er det jo meget oppe i tiden at samle, siger hun.

Udover borgernes egne samlinger, så bliver Museum Vestfyns egne samlinger også en del af den store særudstilling.

- Udstillingen tager et lille kig ind i vores store museumssamling og kigger på, hvad det er for nogle samlinger, vores museum består af.

- Vi har mange små samlinger, der bliver en del af den store samling her i udstillingen, siger Ingrid Vatne.

Din Skat - Min Skat

Udstillingen 'Din Skat - Min Skat' åbnes af museumsforeningens formand, John Koppel, fredag klokken 14 på Willemoesgården i Assens, hvor Museum Vestfyn også vil byde på lidt forfriskninger.

Udstillingen vil være at se frem til efter efterårsferien.

Resten af museets udstillinger for sæsonen åbner lørdag.

Hvis man har en samling, som man gerne vil udstille på museet, kan man kontakte Ingrid Vatne på mail iv@museumvestfyn.dk.

Annonce

Udfordret af det digitale

Ingrid Vatne håber, at borgerne vil byde ind med deres private samlinger, og så går hun med et håb om at få nogle skoleklasser med i udstillingen.

- Min store drøm er, at skolerne kan bruge udstillingen her til at snakke om, hvordan vi kan bruge elevernes samlinger til at fortælle om deres liv om 100 år.

- Når vi spørger de unge, hvad de samler på, så er det hele jo digitalt. Vi har det ikke med i udstillingen endnu, men det vil jeg rigtig gerne have, at det kommer, for det er jo en udfordring for genstandsmuseerne lige nu, at alt sker digitalt, siger hun.

Annonce

Forskning indover

Udover selve udstillingen, der åbnes på Willemoesgården og kører frem til efter efterårsferien, vil Museum Vestfyn også lave en foredragsrække om udstillingen til efteråret.

Museumsinspektør Ingrid Vatne skriver samtidig en forskningsartikel om udstillingen, der efter planen skal udgives i tidsskriftet Tings Tale, der i denne omgang handler om menneskets historie fra forhistorien til nutiden ved netop at tage udgangspunkt i blandt andet samlinger.

Hun tager udgangspunkt i museets store malerisamling, som tidligere museumsleder Hans Erhardt Clausen har samlet for museet.

- Jeg synes, det kunne være spændende at vise og problematisere den her malerisamling som et kulturhistorisk museum.

- Mange steder vil malerisamlingen blive forstået som kunst, men jeg vil gerne undersøge, hvad malerisamlingen kan som kulturhistorie, siger Ingrid Vatne.

Museum Vestfyn har en stor maleriskat, som bliver vist frem under særudstillingen 'Din Skat - Min Skat'. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce