Annonce
Assens

Klar til ny sæson: Få din samling udstillet på Vestfyns Museum

Museumsinspektør Ingrid Vatne og Museum Vestfyns andre ansatte er i fuld gang med forberedelserne op til ferniseringen af den nye særudstilling på fredag. Foto: Kim Rune
Museum Vestfyn er klar til at slå dørene op til en ny sæson. Det sker fredag den 12. april, hvor særudstillingen 'Din skat - Min skat' åbnes. Udstillingen sætter fokus på museets mange samlinger, men det er også muligt for borgere at aflevere egne samlinger, som kan udstilles i løbet af året.

Assens: Ligger du inde med en personlig samling, som du gerne vil vise frem til andre, end dem der besøger dig derhjemme?

Så har du nu muligheden for at få din samling udstillet på Museum Vestfyns afdeling på Willemoesgården i Østergade i Assens.

Fredag den 12. april klokken 14 åbner særudstillingen 'Din Skat - Min Skat' som startskuddet til museets nye sæson, og her vil Museum Vestfyn meget gerne inkludere kommunens borgere ved at udstille forskellige personlige samlinger.

Det fortæller museumsinspektør Ingrid Vatne.

- Vi har fået nogle montrer, som vi kan stille til rådighed til borgerne, så vores udstilling bliver dynamisk året igennem.

- Vi starter med en, der har samlet på påskeæg de sidste 50 år, og det er jo lidt spændende. Og så er det jo meget oppe i tiden at samle, siger hun.

Udover borgernes egne samlinger, så bliver Museum Vestfyns egne samlinger også en del af den store særudstilling.

- Udstillingen tager et lille kig ind i vores store museumssamling og kigger på, hvad det er for nogle samlinger, vores museum består af.

- Vi har mange små samlinger, der bliver en del af den store samling her i udstillingen, siger Ingrid Vatne.

Annonce

Din Skat - Min Skat

Udstillingen 'Din Skat - Min Skat' åbnes af museumsforeningens formand, John Koppel, fredag klokken 14 på Willemoesgården i Assens, hvor Museum Vestfyn også vil byde på lidt forfriskninger.

Udstillingen vil være at se frem til efter efterårsferien.

Resten af museets udstillinger for sæsonen åbner lørdag.

Hvis man har en samling, som man gerne vil udstille på museet, kan man kontakte Ingrid Vatne på mail iv@museumvestfyn.dk.

Udfordret af det digitale

Ingrid Vatne håber, at borgerne vil byde ind med deres private samlinger, og så går hun med et håb om at få nogle skoleklasser med i udstillingen.

- Min store drøm er, at skolerne kan bruge udstillingen her til at snakke om, hvordan vi kan bruge elevernes samlinger til at fortælle om deres liv om 100 år.

- Når vi spørger de unge, hvad de samler på, så er det hele jo digitalt. Vi har det ikke med i udstillingen endnu, men det vil jeg rigtig gerne have, at det kommer, for det er jo en udfordring for genstandsmuseerne lige nu, at alt sker digitalt, siger hun.

Forskning indover

Udover selve udstillingen, der åbnes på Willemoesgården og kører frem til efter efterårsferien, vil Museum Vestfyn også lave en foredragsrække om udstillingen til efteråret.

Museumsinspektør Ingrid Vatne skriver samtidig en forskningsartikel om udstillingen, der efter planen skal udgives i tidsskriftet Tings Tale, der i denne omgang handler om menneskets historie fra forhistorien til nutiden ved netop at tage udgangspunkt i blandt andet samlinger.

Hun tager udgangspunkt i museets store malerisamling, som tidligere museumsleder Hans Erhardt Clausen har samlet for museet.

- Jeg synes, det kunne være spændende at vise og problematisere den her malerisamling som et kulturhistorisk museum.

- Mange steder vil malerisamlingen blive forstået som kunst, men jeg vil gerne undersøge, hvad malerisamlingen kan som kulturhistorie, siger Ingrid Vatne.

Museum Vestfyn har en stor maleriskat, som bliver vist frem under særudstillingen 'Din Skat - Min Skat'. Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce