Annonce
Nordfyn

Klar til krolf

Eva Pedersen fra Krolfklubben i Særslev demonstrerer, hvordan man får kuglen til at trille i den rigtige retning.

Søndersø Krolf indviede i torsdags den nye 18-hullers bane, som ligger på et dejligt grønt område bag Kornvænget

Når spillerne ikke er der, vil det ikke være nemt at se, at man står på en krolfbane. Banen består i virkeligheden bare af 18 plastikklædte huller i jorden, og når spillet ikke er igang, vil hvert hul være dækket af en rund, vandfast træplade.

Når der skal spilles sættes der nummerpinde op, som guider spillerne rundt.

Banens bagmand Børge Nielsen havde bedt Vor Herre om godt vejr til indvielsen, men der var ikke helt lyttet. Det holdt dog tørt længe nok til, at hverken taler eller den omdelte lejlighedssang blev våde, og alle fremmødte fik også mulighed for at gå en runde langs den smukt beliggende bane.

- Der er bare kommet så mange idag, så jeg er ovenud tilfreds, sagde en storsmilende Børge Nielsen. - Og jeg må vel også indrømme, at jeg er en lille smule stolt af det her!

Mere end 50 mennesker var mødt op til indvielsen, og det var langt mere end forventet. - Det lover rigtig godt for banens fremtid, og understreger også, at den anden altså var for lille, lyder det fra initiativtageren. - Nu er det jo ikke sådan, at vores 12-hullers bane bliver nedlagt, den kan stadig bruges. Vi kunne bare ikke være så mange der på én gang.

Billig sport

Det har ikke kostet klubben en krone at få den nye bane anlagt, for der er brugt sponsorater, genbrugsmaterialer og frivillig arbejskraft til det hele. Kun de smarte stativer til at holde blokkene er lavet af andre, nemlig Søndersø Produktionsskole.

Fremover spilles der hver mandag klokken 19 og hver torsdag kl. 10 på banen. Interesserede kan bare møde op og måske låne en kugle og kølle for at prøve spillet.

- Reglerne er meget enkle, og det handler primært om øvelse, forklarer Børge Nielsen. - Man skal have sin egen kølle og kugle, og det kan købes gennem klubben for 320 kroner. For 50 kroner er man medlem i et år.

Sund og rolig sport

Selv på en blæsende og regnvåd dag som i torsdags var der dejligt på det grønne område, som tidligere var legeplads for områdets børn, der nu er vokset fra kvarteret. Rundt langs de mange huller blev der slået med køller, ramt ved siden af, snakket, grinet og hygget. Og det var vist en meget god beskrivelse af krolf i det hele taget.

- Det sociale er en meget stor del af det, og så bliver vi jo også rørt, slutter Børge Nielsen. - Det er en meget stille og rolig sport, undtagen hvis nogen rammer hole in one - det kan høres over hele banen!

Pia

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce