Annonce
Sydfyn

Klar til kommunalvalg: Enhedslisten stiller med flere kandidater end tidligere

Enhedslistens spidskandidat til dette års kommunalvalg er Jesper Kiel. Foto: Katrine Becher Damkjær
Enhedslisten er klar med deres opstillingsliste til dette års kommunalvalg. Denne gang med en større liste end tidligere, og så er listen domineret af kvinder.

Svendborg: Der er ikke meget mere end et halvt år, til kommunalvalget løber af stablen, og nu melder Enhedslisten klar med sine kandidater.

Listen tæller denne gang 16 kandidater, hvoraf de ni er kvinder. Ifølge listens nummer to, Stina Sølvberg Thomsen, er det helt bevidst, at der er et flertal af kvinder på listen.

- Vi har arbejdet bevidst med at opstille et varieret hold, hvor vi særligt har ønsket at få flere kvinder på banen, så vi for først gang kan opstille flere kvinder end mænd, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Annonce

- Vi skal have større ligestilling og vi er ikke mål, men nu er vi på vej. Vi har også en god blanding af både faglærte, ufaglærte og folk med en videregående uddannelse spredt i forskellige dele af kommunen fra Ellerup til Ollerup.

Enhedslistens kandidater

1. Jesper Kiel, 55 år, Svendborg

2. Stina Sølvberg Thomsen, 37 år, Tved

3. Ib Knudsen, 61 år, Svendborg

4. Johan Weltzin Kristensen, 31 år, Svendborg

5. Malene Jensen, 44 år, Skårup

6. Ann Mørk Røjkjær 38 år, Svendborg

7. Malene Kallan, 51 år, Svendborg

8. Jeppe Mariager, 48 år, Gudbjerg

9. Marianne Pacarada, 48 år, Svendborg

10. Kim Kastoft, Ollerup, 58 år

11. Trine Sandahl Als, 47 år, Ollerup

12. Emil Thirup-Sorknæs, 36 år, Rantzausminde

13. Stine Lundgaard, Svendborg, 40 år

14. Vibeke Syppli Enrum, 73 år, Gudbjerg

15. Knud Clemmensen, 72 år, Svendborg

16. Emma Kordovsky 18 år, Svendborg

Fokus på klima, velfærd og mangfoldighed

Når Enhedslisten går til valg til november, bliver det med blikket rettet mod vores klima, velfærd og mangfoldighed. Det fortæller spidskandidaten Jesper Kiel.

- Vi er nået et stykke af vejen med vores ambitioner og planer for klimaindsatsen, men vi er slet ikke i mål. I den den næste periode skal der leveres, lyder det.

- Vi skal skifte til busser og bil på el. Olie og naturgassen skal udfases, og vi skal lægge om til vedvarende energi. Det er en kæmpe opgave, som vi skal lykkes med. Men vi skal have borgerne med, så vi ser gerne at der dannes en borgersamling, som tages med på råd omkring løsningerne til at indfri ambitionerne

Kommunalvalget løber af stablen tirsdag 16. november.

Annonce
Annonce
Annonce