Annonce
Odense HC

Klar til EHF Cup-gruppespil: Pytlick & Co. gør det i Frankrig

Kathrine Heindahl scorede hele ni gange for Odense Håndbold i Besancon, lørdag aften. Foto: Ugeavisen Odense
Odense Håndbold vinder også hos Besancon i returopgøret i tredje kvalifikationsrunde i EHF Cup. Heindahl med ni scoringer.

Håndbold: Før den afgørende kamp om adgang til EHF Cups gruppespil i 2020 mod Besancon i Frankrig sagde Jan Pytlick, cheftræner i Odense Håndbold, til Sport Fyn, at en misset kvalifikation "slet ikke havde strejfet ham".

Fynboerne vandt ellers kun med to mål på hjemmebane, og de var derfor relativt pressede til returopgøret sent lørdag aften.

Men Pytlicks piger gjorde arbejdet færdigt i det franske med en ny sejr - på 32-29 - efter føring 16-13 ved pausen.

Gruppespillet indledes i starten af februar.

Kathrine Heindahl blev målprofilen for fynboerne med hele ni scoringer.

Odense Håndbold kan nu gå ind til VM-pausen med ro på bagsmækken og med fokus rettet mod pokalslutspillet Final 4 i Holstebro den 28. og 29. december, hvor det storsatsende fynske håndboldprojekt på kvindesiden atter jagter sin første titel.

Besancon-Odense Håndbold 29-32 (13-16).

Besancon: Chloe Bouquet 6, Alizee Frecon 4, Amanda Kolczynski 4, Clarisse Mairot 3, Maria Nuñez Nistal 3, Marine Dupuis 2, Lara González Ortega 2, Aïssatou Kouyaté 2, Line Uno Jensen 2, Pauline Robert 1. Odense Håndbold: Kathrine Heindahl 9, Stine Jørgensen 6, Ingvild Kristiansen 5, Cornelia Nycke Groot 3, Trine Østergaard 3, Tess Wester 3, Nathalie Hagman 1, Freja Cohrt 1, Nadia Offendal 1. Udvisninger: Besancon 0, Odense 7. Tilskuere: 3300. Odense Håndbold videre med 57-52 samlet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce