Annonce
Faaborg-Midtfyn

Klar til at bære faklen videre: De unge tager godt imod genopstået Midtfyns Festival

Hele holdet fra Holmen Hustlers inklusive trommeslager og korsangere puster ud i backstageområdet, inden de skal på scenen for anden gang. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Fredag formiddag spillede Holmen Hustlers den første koncert på Midtfyns Festivalen. Koncerten hed "Ung i midten" og var for 650 efterskoleelever - og nogle timer senere var bandet på scenen igen.

Ringe: En festival er genopstået. En festival, der havde sin storhedstid op igennem 80'erne og 90'erne. Men selvom det er længe siden, så er tiden ikke løbet fra Midtfyns.

Sådan lyder det i hvert fald fra de fire unge rappere fra Holmen Hustlers. De spillede fredag formiddag som det allerførste band på Midtfyns Festivalen siden 2004. Koncerten var et for-arrangement til den egentlige festival og blev kaldt "Ung i midten", og gæsterne bestod af 650 efterskoleelever fra Midtfyn - og stemningen var forrygende.

- Efterskoleeleverne var helt vilde. Det var totalt energifyldt og super sjovt. Jeg tror, at selve tanken om legenderne fra den oprindelige Midtfyns Festival gjorde noget ved de unge mennesker, fortæller den ene af de fire østfynboer Anton Hemmingsen.

Drengene fra Holmen Hustlers kendte godt selv til Midtfyns Festival, inden de kom i dag. Og de har godt kunne mærke nostalgien.

- Mange af dem, der kommer i år, gør det sikkert for nostalgiens skyld. Fordi de kan huske festivalen fra gamle dage, og godt kunne tænke sig at opleve det igen. Det er ikke sikkert, at de kommer igen alle sammen næste år, men så kan vi så til gengæld bare sige, at det lader til, at de unge, inklusive os selv, er klar til at bære faklen videre, siger Sebastian Binzer, den højeste af de fire musikere.

Annonce

Fra barnevognen af

Selvom de fire bandmedlemmer ikke er mere end i starten af 20'erne, så har de alle relationer til Midtfyns Festival.

- Jeg var her faktisk i 2001 med mine forældre. Jeg oplevede godt nok kun festivalen fra barnevognen, men det er alligevel noget særligt at være her igen, fortæller bandets yngste medlem Magnus Sørensen, også kendt som grønlænderen.

Faktisk har alle fire drenges forældre været til Midtfyns Festival i sin tid, og Magnus Sørensens far har endda optrådt. At de selv spiller i dag, har gjort indtryk på forældrene.

- Mine forældre er vildt stolte. Det er jo et sted, de husker som noget helt vildt, siger Rasmus Sørensen.

- Min far taler stadig om, hvor olympisk det var at høre Eagle Eye Cherry på Midtfyns Festivalen for 25 år siden, så det er ret fantastisk at tænke på, at vi nu står og spiller på samme sted, stemmer Anton Hemmingsen i.

Efter Holmen Hustlers har spillet fredag aften klokken 20, er deres festivaloplevelse ikke slut endnu. Tværtimod.

- Vi skal feste, ligesom vores forældre gjorde, når vi er færdige med at spille i aften. Vi er så klar til at være en del af den her festival, både som artister og som deltagere. I år og i fremtiden. For selvom her er koldt, så er stemningen varm, lyder det fra Sebastian Binzer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce