Annonce
Danmark

Mere end 4000 personlige stemmer: SFs Karsten Hønge genvinder plads i Folketinget

Onsdag aften fejrede Karsten Hønge SFs landsdækkende fremgang i Odense - men han var ikke sikker på, at han også selv blev genvalgt. Det tyder alt på nu. Foto: Kim Rune
SFs Karsten Hønge får mere end 4000 personlige stemmer. - Tusind tak til fynboerne. Jeg er lykkelige for, at de kan se gennem det her stormvejr, siger SF'eren
Annonce

Det er en meget, meget lettet og euforisk Karsten Hønge, der også tager plads i SFs folketingsgruppe i den næste periode.

Med et personligt stemmetal på 4146 stemmer genvinder Karsten Hønge klart det mandat, han ved sidste valg i 2015 snuppede fra Annette Vilhelmsen, som ikke stiller op denne gang. Dengang fik Hønge 2647 personlige stemmer.

- Jeg siger tusind tak til fynboerne. Jeg er simpelt hen så glad, og jeg er så glad for, at de har kunnet se gennem det her stormvejr, jeg har været ude i. Fynboerne kender mig godt - og vel har jeg da lavet en fejl - en klar fejl - men det er kun folk, der ikke arbejder, der ikke laver fejl. Jeg har altid arbejdet stenhårdt for Fyn, og det vil jeg blive ved med, siger Karsten Hønge til Fyens.dk

Den 60-årige SF'er er lettet over, at han ikke får vælgernes ultimative straf, efter at han den 26. maj med mere end 19.000 stemmer vandt en plads til Europaparlamentet - en plads, som han få dage senere gav videre til kollega Kira Marie Peter-Hansen.

Annonce

Fra 7 til 14 mandater

Det fik vælgerne til at dypkoge den erfarne politiker, som onsdag aften fejrede SFs fremgang på landsplan. Det gjorde han i SFs partilokaler i Odense, hvor stemningen var høj og håndbajerne mange, men hvor det også var tydeligt, at Karsten Hønge langt fra var sikker på, at han fik nok stemmer til genvalg.

- Jeg har virkelig været nervøs for, hvordan det skulle gå. Jeg har brugt alle mine vågne timer de sidste fire år på der her projekt (genrejsningen af SF, red.), og skulle jeg så gå fra borde lige i sidste øjeblik? Det havde sgu ikke været til at klare, siger Hønge.

Han ser frem til en arbejdsdag, hvor SFs folketingsgruppe bliver øget med syv medlemmer. SF går fra syv til 14 mandater, og Karsten Hønge er en af blot fem gengangere.

- Det bliver simpelt hen så fantastisk, og jeg glæder mig til at komme i gang. Der er en verden til forskel på at være syv og 14 i en folketingsgruppe og have flere at fordele ordførerskaber på. Det bliver rigtig spændende - det bliver en fest, og jeg er en del af den, lyder det fra en meget lettet mand på vej til SF-møde i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce