Annonce
Middelfart

Klar, parat, Royal Run: Nu kan du træne til kongeligt løb hver fredag

Der er 1. juni Royal Run med start flere steder i landet. PR foto

(Arrangøren har tidligere oplyst, at Royal Run løber af stablen 2. juni. Der er retteligt tale om 1. juni, som det fremgår af artiklen nu)

Middelfart: Hvis nogen i Middelfart skal deltage i Royal Run mandag den 1. juni, så er der nu mulighed for at deltage i hyggelig fællestræning hver fredag eftermiddag klokken 16, hvor løbes en mile (1,6 kilometer), og klokken 17 er der træning for dem, der vil ud og træne til fem eller 10 kilometer. Ruterne er langs Fænøsundstien, i Kongebroskoven – og ved stygt vejr i læ på villaveje.

Christoffer og Pia Becker er blevet Royal Runners, men de understreger, at man ikke behøver at deltage i Royal Run for at møde frem. Træningen er gratis.

Christoffer er inkarneret én mile runner (1,609344 km), og han har deltaget i de to forrige Royal Run-løb. Pia er DGI løbeinstruktør og har tidligere været med til at stifte Strib Løbeklub. De to understreger, at Royal Runners kun er et supplement til byens øvrige gode løbeklubber.

For mere info find Royal Runners - hjerte & løbevenner på Facebook.

Første træning er fredag 21. februar klokken 16.

Annonce
Træningen foregår på Fænøsundstien. PR foto
Løbetræning i Kongebroskoven. PR foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce