Annonce
Kerteminde

Klar, parat - øøøøøh - vi har testet revyskuespillernes viden om Kerteminde: Se, hvor mange spørgsmål du kan svare på?

Kerteminderevyen består i år af Gordon Kenndy, Anette Støvelbæk, Lisbeth Kjærulff og Kasper Gattrup. Peter Bom er igen kapelmester, mens det i år er Martin Miehe-Renard, der er instuktør. Mads Nørby er den stolte revydirektør. Arkifoto: Michael Bager
26. maj har Kerteminderevyen premiere på Tornøes Hotel. Revyholdet er helt nyt, og skuespillerne kender derfor ikke så meget til Kerteminde - endnu. Fyens Stiftstidende har testet holdets viden om den by, de snart lander i.

De er fælles om at skulle løfte Kerteminderevyens succes,

Gordon Kennedy, Lisbeth Kjærulff, Kasper Gattrup og Anette Støvelbæk udgør nemlig Kerteminderevyens hold i år. Lige nu øver de i København på de numre, som revyen, der har premiere 26. maj på Tornøes Hotel i Kerteminde, skal indeholde.

Snart rykker skuespillerne til Kerteminde, men hvad ved de egentlig om den lille fynske by, de lander i?

Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion satte sig for, at vi med seks skarpe spørgsmål ville give de fire skuespilleres viden om Kerteminde et servicetjek, og resultatet blev desværre lidt nedslående.

Lad os bare konstatere: Der er plads til forbedringer. Giv din egen viden et lille eftersyn.

Annonce

1. Hvilken pige i Kerteminde kender alle navnet på?

Gordon Kenndy. Arkivfoto: Michael Bager

Gordon Kennedy: - Jamen, det må jo være Amanda.

Kasper Gattrup: - Det er Amanda. Jeg tror faktisk ikke, at jeg har set hende. Jeg har mest været nede ved sejlklubben, for der bor nemlig også en sød pige.

Lisbeth Kjærulff: - Er det Rita? Nej, det er da Amanda.

Anette Støvelbæk: - Amanda. Jeg ved, at hun står ved broen, når man kører over.

Svar: Amanda

2. Hvilken frugt har Kerteminde en årlig festival for?

Kasper Gattrup. Arkivfoto: Michael Bager

Gordon Kennedy: - Åh, det aner jeg ikke. Det må jo være æbler.

Kasper Gattrup: - Det ved jeg ikke ... øhm ... tarteletter. Jeg ved godt, at det ikke er en frugt, men jeg har ikke et bud, men hvis det er en frugt, kunne det jo være blommen.

Lisbeth Kjærulff: - Det ved jeg faktisk ikke. Æbler, måske.

Anette Støvelbæk: - Øh, det ved jeg ikke lige. Æbler vil jeg måske sige. Det kunne også være græskar, men det tror jeg nu ikke. Jeg vil sige æbler.

Svar: Kirsebær

3. Hvilken konge gav Kerteminde købstadsrettigheder?

Anette Støvelbæk. Arkivfoto: Michael Bager

Gordon Kennedy: - Så skal jeg jo skrive Christian den 4. eller sådan noget. Så siger jeg Frederik den 9. Nej, det må jo være en gammel én. Så det må være Christian den 2.

Kasper Gattrup: - Det gjorde Gorm den Gamle.

Lisbeth Kjærulff: Nej, altså. Hvad er det for nogen spørgsmål? Jeg kommer jo til at virke som en total idiot. Det ved jeg simpelthen hen ikke.

Anette Støvelbæk: - Christian den ... øøøh .... 4.

Svar: Erik af Pommern

4. Hvilken maler har lagt navn til Kertemindes berømte kunstmuseum?

Lisbeth Kjærulff. Arkivfoto: Michael Bager

Gordon Kennedy: - Øøøh, det har Emil Nolde.

Kasper Gattrup: - Det er ... øhhh ... Markus Cederlund Vanderbilt.

Lisbeth Kjærulff: - Nej, det er jo frygteligt pinligt. Jeg ved intet. Jeg har været i Kerteminde én gang i mit liv, og det var sidste sommer, da jeg var ovre og se revyen.

Anette Støvelbæk: - Ej, jeg skulle have læst op på det her. Jeg virker jo som en pose nødder. Jeg kunne jo forestille mig, at der har været mange malere i Kerteminde, fordi der er så idyllisk, og der er også et ret specielt lys. Jeg ved det altså ikke.

Svar: Johannes Larsen

5. Hvad hedder det kendte ishus, der ligger i Kerteminde?

Instruktør Martin Miehe-Renard (tv) og revydirektør, Mads Nørby. Arkivfoto: Michael Bager

Gordon Kennedy: - Hold da op, mand. Uh, det ved jeg ikke. Det hedder ... øhhhh ... Kerte-is.

Kasper Gattrup: - Det hedder ... øøøh - Vaffel-kutteren.

Lisbeth Kjærulff: - Lulus kaffebar - ej, jeg ved det ikke. Jeg har kun været i Kerteminde i en halv time, inden jeg gik ind til revyen. Så jeg ved det virkelig ikke. Hvor er det flovt. De kommer til at hade mig i Kerteminde. Jeg ved noget om Herning.

Anette Støvelbæk: - Det må jo være Vaffel-giganten. Ej, jeg ved det virkelig ikke.

Svar: Vaffelhuset

6. Hvad hedder øene, som kertemindere altid har yndet at tage på udflugt til, og som Kerteminde Sejlklubsmedlemmer holder af at runde på deres aftenture?

Kapelmester Peter Bom Arkivfoto: Michael Bager

Gordon Kenndy: - Nej, det ved jeg da ikke, men lad mig sige: Mesinge-ø. Nej, helt ærligt, jeg ved jo ikke en gang, hvor parkeringspladserne i Kerteminde er.

Kasper Gattrup: - Ah, det ved jeg ikke. Den hedder ... øøøh .. Samsø. Det er mit bedste bud.

Lisbeth Kjærulff: - Øh, jeg vidste slet ikke, at der lå en ø. Er det måske Fanø? Ej ... undskyld. Det er det selvfølgelig ikke. Jeg har altså kun bevæget mig på Sydfyn.

Anette Støvelbæk: - Ej, hvor er det tarveligt. Jeg ved, at der ligger en ø, og jeg spurgte nogle sidst, da jeg var i Kerteminde, hvad det er, den hedder. Ej, jeg må melde pas, men det her kommer jeg aldrig til at glemme. Og jeg glæder mig til at komme til Kerteminde, for for mig har det altid været sådan en eventyr-by. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg har noget familie, som har et sommerhus ved Kerteminde, som jeg har boet i en sommer nogle dage. Kan det passe, det hedder Bøgebjerg? Ligger der ikke noget, der hedder det? Det var helt fantastisk, og så har jeg været i Kerteminde et par gange, fordi jeg skulle filme. Jeg er helt vild med den lille havnefront. Så på den måde kan det være, at min viden er manglende, men glæden bliver ikke mindre over at skulle til Kerteminde.

Svar: Romsø

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce