Annonce
Erhverv

Trods stor interesse: Svendborg er for dyr for Biltema

På Fyn er det kun Odense, der har en Biltema, og det bliver der ikke lavet om på lige med det samme. For selv om kæden har ytret interesse for også at åbne i Svendborg, så er den sydfynske købstad forbigået i Biltemas netop offentliggjorte vækstplan. Foto: Morten Pape
Biltema har offentliggjort en stor vækstplan, som inkluderer fire nye varehuse i Danmark. Ingen af dem skal ligge i Svendborg, som ellers tidligere har været et varmt emne for kæden og såmænd stadig er det. Men jordprisen har foreløbig sat en kæp i hjulet, oplyser direktøren.
Annonce

Svendborg: Fire nye varehuse i Danmark og yderligere 12 i det øvrige Skandinavien, men ingen i Svendborg.

Det er, hvad der kan trækkes ud af den vækstplan, som den Biltema har præsenteret.

Kæden, hvis varehuse er en blanding af biludstyrsforretninger og byggemarkeder, meldte ellers for et lille år siden ud, at interessen for at åbne i Svendborg var stor.

Det har ikke ændret sig, siger Biltema Danmark-direktør Jacob Borring Møller.

- De varehuse, vi har meldt ud, at vi åbner, skal ligge på grunde, som vi allerede har købt. Vi har ikke valgt Svendborg fra, vi har bare ikke købt noget dernede, siger han.

Annonce

Dyr Svendborg-jord

Det var, da Svendborg Kommune udbød jord ved Svendborg Kraftvarmes værk mellem Odensevej og motorvejen, at Biltemas interesse blev vakt.


Når det kommer til, om vi vil det, er interessen varm. Men når det kommer til de dialoger, vi har haft, er den lunken. Der er noget med priserne, der ikke er spot on

Jacob Borring Møller, direktør i Biltema Danmark A/S


Det blev bare skønnet, at planprocessen ville blive for lang, og derfor orienterede kæden sig længere ind mod byen - hvilket vil sige omkring Ring Nord.

Ifølge Jacob Borring Møller lykkedes det også at finde interessante grunde, men ikke at lukke en handel.

Det har noget med priserne at gøre.

- Hvis man sidder i en helikopter og ser, hvad der bliver købt rundt omkring, så ser Svendborg dyr ud, siger direktøren, der ikke vil svinge sig op til at sige, at der er tale om københavnerpriser.

- Men vi nærmer os priserne på kongeplaceringer i store byer, og det har været udfordringen med de tilbud, vi har fået, siger Jacob Borring Møller, der ikke vil oplyse, hvilke grunde der er kigget på.

Men han afviser, at Svendborg er lagt på is.

- Når det kommer til, om vi vil det, er interessen varm. Men når det kommer til de dialoger, vi har haft, er den lunken. Der er noget med priserne, der ikke er spot on, og derfor er det gået lidt i stå nede ved jer. Vi vil stadig gerne, men vi har ikke noget jord, lyder det fra direktøren.

Annonce

Stadig kun en på Fyn

Da de fire nye varehuse skal bygges i Herning, Thisted, Kalundborg og Nykøbing Falster, er Odense stadig eneste fynske by med en Biltema.

Kæden blev grundlagt af svenskeren Sten Åke Lindholm i 1963.

Der var dengang tale om et lille postordrefirma med bilreservedele, men det voksede sig hurtigt større, og i 1983 åbnede virksomheden den første forretning i Norge.

Danmark blev erobret i 2003, og dag har kæden 152 forretninger i Norden.

Når de fire nye, danske varehuse er opført, vil Biltema have i alt 16 centre i Danmark, og det er i øvrigt stadig Sten Åke Lindholm, der er ejer. Han bor i dag i Schweiz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce