Annonce
Bagsiden

Klammeri: Sådan kan det løses

Spændende forslag fra Senia Brøchner, som samler avisen uden hæfteklammer. Visualisering: Mikkel Damsgård Petersen
Bagsidens læsere har flere udmærkede ideer til, hvordan den klammeløse avis kan gøres sammenhængende.

Bagtanker: I går spurgte vi, om der slet ikke er nogle fordele ved, at de to aviser, der følger med Bagsiden, Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende, nu er uden hæfteklammer?

Og jo, det er der da, skriver Bodil Sternkopf,

- Jeg tager tager altid tv-og radio-tillægget ud. Uden klammer bliver det ikke revet i stykker. En anden fordel er, når avisen bliver brugt til at pakke for eksempel porcelæn ind i, når der skal flyttes. Nu er det nemmere, når siderne er løse, skriver Bodil Sternkopf.

Annonce

Et frisk design

Senia Brøchner, Odense SV, er gået en anden vej og har udtænkt et forslag til, hvordan man kan lave en papiravis, der hænger sammen, på trods af, at den ikke længere er hæftet med metalklammer:

- Tryk avisen i ét stykke og fold den som en harmonika.

Vi har ladet bagsidegrafiker Petersen isynesætte den enkle og geniale idé med harmonikafoldning i illustrationen herover.

Annonce

Mindre håndværktøj

Jørn Christensen, Paarup, Kirsten Have Laugesen, Kirkendrup, og Ole Burkal, Hjallese, foreslår alle tre, at man griber et lille hæfteapparat, når avisen skal læses:

- Det tog mig under 10 sekunder at sætte to hæfteklammer i avisen, en foroven og en forneden. Wupti, så var jeg klar til læsning, skriver Ole Burkal.

Annonce

Større håndværktøj

Den smarte løsning med selv at hæfte avisen, har imidlertid den ulempe, at hæfteklammerne slipper op på et tidspunkt. Det har Karsten Bomholt, Søhus, en løsning på: Skruetvinger.

Den genbrugelige hæfteklamme i robust design. Indsendt af Karsten Bomholt, Søhus.

- Jeg har brugt denne metode, lige siden den klammeløse avis blev introduceret og må blankt erkende, at det er tungt stof at komme gennem dagens nyheder. Men den lille ulempe opvejes af en langt mere tungtvejende fordel: Mine hæfteklammer kan bruges igen og igen, skriver Karsten Bomholt og vedlægger dokumentation for sin skruetvinge-løsning.

Der er bagsidekrus på vej til alle. Undtagen Senia Brøchner, der i stedet får krimien "De tavse kvinder" af Karin Slaughter for sit innovative harmonikaforslag.

Klammeløsninger kan mailes til: Bagsiden@fyens.dk

Harmonikadesign har hverken Fyns Amts Avis eller Fyens Stiftstidende nogensinde været trykt i. Idéen er hermed givet videre til vores trykkeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce