Annonce
Debat

Klagenævn og lægerne: En lussing hjælper ikke på dialog

Mahican Gielen
Annonce

Replik: Kære Inger Duus Nielsen. Hvor er det synd, at du vælger at svare med sådan en nedladende tilgang, som det var tilfældet i avisen Danmark forleden. Det hjælper ikke meget på dialogen, vi søger. Men det viser også på en glimrende måde, hvad der galt: Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) har manglende forståelse for lægernes arbejde, men endnu værre - mangler incitament til overhovedet at ville forstå os. Du har helt ret at nok de fleste læger ikke kender jeres arbejdsgang mht. klager - heldigvis! Fordi det betyder, at de ikke har haft noget med det at gøre, og sådan skal det helst være. Vi har som læger ingen pligt til at kende arbejdsgangen i STPS. Vi behandler vores patienter, sørger for, at vi er fagligt opdateret og gør vores arbejde, så godt vi kan. STPS har dog pligten til at kende lægernes arbejdsgang, da de dømmer over det. Og i sted for at vise en ægte interesse i det, får vi her igen en skriftlig lussing om, at vi ikke ved, hvad vi taler om.

Men fint - lad os for diskussionens skyld antage, at vi læger intet ved om, hvordan STPS behandler klager. Så har vi stadig det faktum, at styrelsen har politianmeldt 12 læger i et års tid. Det er vanvid ud fra enhver standard og nok til at sige, at der noget grusomt galt. Jeg kommer selv fra Holland, som har et velfungerende disciplærnævn kun for sundhedsfaget. En politianmeldelse i Holland (med tre gange så mange sundhedspersonale) ville være en stor nyhed, en sjælden sag, og sker måske en enkelt gang i løbet af mange år. Og sådan er det også i Tyskland. Og alle andre sammenlignelige vestlige lande. Danmark bør i mine øjne kigge på disse lande og indrette sit eget specialiserede disciplinærnævn med relevante personer, som ikke går rundt og kriminaliserer læger, der blot gør deres arbejde. Fordi hvis der ikke er noget galt hos STPS med alle deres politianmeldelser - så burde sundhedsministeren stærkt overveje en gennemgang af den danske lægelige uddannelse, for så er det noget godt galt der.

PS: Bemærk at jeg ikke engang har sagt noget om relevansen af din farmaceutbaggrund eller Anne Marie Vangsteds farmaceutbaggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

Roya og Kefa kæmper imod social kontrol: - Vi skal gøre kvinderne stærke nok til at afvise imamerne

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Annonce