Annonce
forside

Kistemand gav boblevand

Bendt Skov takkede turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsø (til venstre) for hjælpen. Til højre hans kone Anette.

Iværksætter Bendt Skov sagde i går tak for hjælpen med at hive 3,46 millioner i hus til sit kisteprojekt

Rudkøbing: Champagnen flød, og der blev gratuleret til højre og venstre, da iværksætteren Bendt Skov i går troppede op på turist- og erhvervskontoret for at fejre, at han har fået et tilskud på 3,46 millioner kroner fra Syddansk Vækstforum til at etablere produktion af miljøvenlige kister og urner et sted på Langeland.

Bendt Skov lagde ikke skjul på, at han afskrev Syddansk Vækstforum, efter at han havde fået afslag på sin ansøgning i sommer. Kun fordi turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsø insisterede på at sende en ny ansøgning, indvilgede han i at prøve igen.

Han var dog overbevist om, at det ville resultere i et nyt afslag, og da TV2 Fyn, som har fulgt ham tæt med henblik på en tv-udsendelse, som vises i næste uge, overtalte ham til at køre til Vejle, hvor sagen skulle afgøres, var han sikker på at blive skuffet. Så Bendt Skov blev meget overrasket, da regionsrådsformand Carl Holst (V) kom ud fra mødet og kunne meddele ham, at han fik pengene denne gang.

Udover den nye ansøgning har det muligvis også gjort indtryk på politikerne i Syddansk Vækstforum, at både borgmester Bjarne Nielsen (V) og formanden for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland Ulrik Bremholm har lagt pres på dem for at få dem til at genoverveje deres stilling. Begge var da også inviteret med til ceremonien på turist- og erhvervskontoret.

Flere talere glædede sig over, at der endelig var en positiv erhvervsnyhed fra Langeland, og de så frem til, at øen om et års tid får en ny virksomhed med mindst ti arbejdspladser. Bendt Skov regner endda med, at medarbejderstyrken snart vil vokse.

Hans mål er i løbet af få år at nå op på en årlig produktion på ikke mindre end 400.000 kister, hvoraf hovedparten vil gå til eksport. I Danmark dør ”kun” cirka 55.000 mennesker årligt.

- Vi skal have tre 40 fods containere fra Langeland hver uge, så det ville være dejligt, hvis vi fik den dybvandshavn i Spodsbjerg, sagde Bendt Skov med adresse til borgmester Bjarne Nielsen.

Idémanden med en mini-model af en kiste. Bendt Skov regner med at producere 400.000 kister om året, og det skal ske et sted på Langeland.
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce