Annonce
forside

Kistemand gav boblevand

Bendt Skov takkede turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsø (til venstre) for hjælpen. Til højre hans kone Anette.

Iværksætter Bendt Skov sagde i går tak for hjælpen med at hive 3,46 millioner i hus til sit kisteprojekt

Rudkøbing: Champagnen flød, og der blev gratuleret til højre og venstre, da iværksætteren Bendt Skov i går troppede op på turist- og erhvervskontoret for at fejre, at han har fået et tilskud på 3,46 millioner kroner fra Syddansk Vækstforum til at etablere produktion af miljøvenlige kister og urner et sted på Langeland.

Bendt Skov lagde ikke skjul på, at han afskrev Syddansk Vækstforum, efter at han havde fået afslag på sin ansøgning i sommer. Kun fordi turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsø insisterede på at sende en ny ansøgning, indvilgede han i at prøve igen.

Han var dog overbevist om, at det ville resultere i et nyt afslag, og da TV2 Fyn, som har fulgt ham tæt med henblik på en tv-udsendelse, som vises i næste uge, overtalte ham til at køre til Vejle, hvor sagen skulle afgøres, var han sikker på at blive skuffet. Så Bendt Skov blev meget overrasket, da regionsrådsformand Carl Holst (V) kom ud fra mødet og kunne meddele ham, at han fik pengene denne gang.

Udover den nye ansøgning har det muligvis også gjort indtryk på politikerne i Syddansk Vækstforum, at både borgmester Bjarne Nielsen (V) og formanden for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland Ulrik Bremholm har lagt pres på dem for at få dem til at genoverveje deres stilling. Begge var da også inviteret med til ceremonien på turist- og erhvervskontoret.

Flere talere glædede sig over, at der endelig var en positiv erhvervsnyhed fra Langeland, og de så frem til, at øen om et års tid får en ny virksomhed med mindst ti arbejdspladser. Bendt Skov regner endda med, at medarbejderstyrken snart vil vokse.

Hans mål er i løbet af få år at nå op på en årlig produktion på ikke mindre end 400.000 kister, hvoraf hovedparten vil gå til eksport. I Danmark dør ”kun” cirka 55.000 mennesker årligt.

- Vi skal have tre 40 fods containere fra Langeland hver uge, så det ville være dejligt, hvis vi fik den dybvandshavn i Spodsbjerg, sagde Bendt Skov med adresse til borgmester Bjarne Nielsen.

Idémanden med en mini-model af en kiste. Bendt Skov regner med at producere 400.000 kister om året, og det skal ske et sted på Langeland.
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Odense

- Det er et meget specielt øjeblik: I årevis har Ole jagtet det perfekte billede- pludselig sad ugleungerne lige foran ham

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

OB

Se videoanalyse og højdepunkter: VB fik skovlen under OB til sidst

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Annonce