Annonce
forside

Kistemand gav boblevand

Bendt Skov takkede turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsø (til venstre) for hjælpen. Til højre hans kone Anette.

Iværksætter Bendt Skov sagde i går tak for hjælpen med at hive 3,46 millioner i hus til sit kisteprojekt

Rudkøbing: Champagnen flød, og der blev gratuleret til højre og venstre, da iværksætteren Bendt Skov i går troppede op på turist- og erhvervskontoret for at fejre, at han har fået et tilskud på 3,46 millioner kroner fra Syddansk Vækstforum til at etablere produktion af miljøvenlige kister og urner et sted på Langeland.

Bendt Skov lagde ikke skjul på, at han afskrev Syddansk Vækstforum, efter at han havde fået afslag på sin ansøgning i sommer. Kun fordi turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsø insisterede på at sende en ny ansøgning, indvilgede han i at prøve igen.

Han var dog overbevist om, at det ville resultere i et nyt afslag, og da TV2 Fyn, som har fulgt ham tæt med henblik på en tv-udsendelse, som vises i næste uge, overtalte ham til at køre til Vejle, hvor sagen skulle afgøres, var han sikker på at blive skuffet. Så Bendt Skov blev meget overrasket, da regionsrådsformand Carl Holst (V) kom ud fra mødet og kunne meddele ham, at han fik pengene denne gang.

Udover den nye ansøgning har det muligvis også gjort indtryk på politikerne i Syddansk Vækstforum, at både borgmester Bjarne Nielsen (V) og formanden for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland Ulrik Bremholm har lagt pres på dem for at få dem til at genoverveje deres stilling. Begge var da også inviteret med til ceremonien på turist- og erhvervskontoret.

Flere talere glædede sig over, at der endelig var en positiv erhvervsnyhed fra Langeland, og de så frem til, at øen om et års tid får en ny virksomhed med mindst ti arbejdspladser. Bendt Skov regner endda med, at medarbejderstyrken snart vil vokse.

Hans mål er i løbet af få år at nå op på en årlig produktion på ikke mindre end 400.000 kister, hvoraf hovedparten vil gå til eksport. I Danmark dør ”kun” cirka 55.000 mennesker årligt.

- Vi skal have tre 40 fods containere fra Langeland hver uge, så det ville være dejligt, hvis vi fik den dybvandshavn i Spodsbjerg, sagde Bendt Skov med adresse til borgmester Bjarne Nielsen.

Idémanden med en mini-model af en kiste. Bendt Skov regner med at producere 400.000 kister om året, og det skal ske et sted på Langeland.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce