Annonce
Fyn

- Kirstinebjergskolen skal være det naturlige valg

Magnus Te Pas tiltrådte 1. marts som distriktsskoleleder for Kirstinebjergskolen. Han afløste Egon Sørensen. Foto: Michael Svenningsen

For 10 år siden blev skoleleder Magnus te Pas kendt for et tv-program om Gauerslund Skole. Nu er han blevet leder på Kirstinebjergskolen, og han ser stadig elevernes motivation som en mærkesag.

Annonce

Fredericia: 1860 børn i Fredericia har fået en ny skoleleder.

43-årige Magnus te Pas tiltrådte 1. marts som ny distriktsskoleleder for Kirstinebjergskolen, som er den største skole i Fredericia Kommune.

Det er en anderledes udfordring for skolelederen, som kom fra Morten Børup Skolen i Skanderborg med 900 elever.

- Jeg havde lyst til at prøve at arbejde med mere strategisk ledelse, hvor det gælder om at skabe en god sammenhæng mellem tre basisafdelinger og en udskolingsafdeling, siger Magnus te Pas.

Ny skoleleder

Magnus te Pas er 43 år.Han blev distriktsskoleleder på Kirstinebjergskolen 1. marts.

Læste til lærer i Aarhus og blev uddannet i 2000.

Underviste siden på Gjellerup Skole i Aarhus og Damhavens Skole i Vejle, inden han blev viceskoleleder på Nørremarksskolen.

I 2007 blev han ansat som skoleleder på Gauerslund Skole, inden han i 2014 rykkede videre som skoleleder på Morten Børup Skolen i Skanderborg.

Bor med sin kone og tre børn i alderen 8, 14 og 17 år på Nørremarken i Vejle.

Kommer oprindeligt fra byen Hagebro ved Karup.

Magnus Te Pas er ny leder for Fredericia kommunes største skole Kirstinebjergskolen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Fire skoler blev til én

Skolen blev dannet ved den store skoleomlægning i 2013. I dag er der afdelinger på Indre Ringvej, Høgevej, Bøgeskovvej og udskoling på Havepladsvej.

- Det har været fire forskellige skoler, og der er reminiscenser af dem tilbage. Man siger, det tager 10 år at forandre en kultur, siger Magnus te Pas.

Han er bevidst om, at skolen ligger i en vis konkurrence med privatskolerne om eleverne. De går på tre forskellige afdelinger fra 0. til 6. klasse.

- Vi skal skabe en sammenhæng mellem afdelingerne for de elever, der går i distriktet. Der er flere valgmuligheder, og der kommer et naturligt skift efter 6. klasse. Her skal Kirstinebjergskolen være det naturlige valg, siger Magnus te Pas.

Annonce

Kendt fra tv

I 2008 var Magnus te Pas en af hovedpersonerne i TV2-programmet "Skolen - verdensklasse på 100 dage". Programmet fulgte en gruppe elever på Gauerslund Skole, som havde det bogligt svært. Via nye læringsstile fik flere af eleverne markant fremgang.

- Det var et program, der i høj grad også handlede om motivation. Det inspirerede til, at man også begyndte at lave trivselsundersøgelser på skolerne, i stedet for at man kun talte om faglighed, siger Magnus te Pas.

Programmet fokuserede blandt andet på, at børn lærer på forskellige måder. De tanker kan man stadig bruge i dag, hvor eleverne er længere tid i skole efter folkeskolereformen.

- Med den længde, skoledagen har, er det vigtigt for mig, at man ikke bare gør mere af det, man gjorde før. Den ekstra tid, man har fået, kan bruges til mere bevægelse og fokus på trivsel. Vi skal forsøge at få sammenhæng mellem fagene, siger Magnus te Pas.

Annonce

Brug krop og sanser

Det er vigtigt at stimulere eleverne på forskellige måder, mener den nye skoleleder.

- Hvis man allerede begynder at blive træt af at gå i skole i 4. klasse, så har man lang vej gennem resten af uddannelsessystemet. Derfor er vi nødt til også at bruge det kropslige og sanselige i undervisningen, siger han.

I den første tid på Kirstinebjergskolen har han været en del rundt i de nye omgivelser. Byggeren på Frantz Hansens Allé gjorde et godt indtryk på ham, og han ser byggelegepladsen som en stor ressource for hele skolen. Lederen oplever, at der på alle afdelinger foregår god læring og pædagogik hver eneste dag. Og et af hans mål er at samle på gode eksempler fra hverdagen, som kan bruges på alle skolens fire adresser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce