Annonce
Kerteminde

Kirsten så båd sejle lige ind i Melen: Kendt sejler revser nye pæle - minder lidt om et kuvøsesamfund

Leif "Romsø" Hansen har i mange år navigeret Romsø-båden sikkert gennem fjorden, hvor han i dag sejler i kajak. Derfor kender han de mange farer, der lurer for både. Til venstre ses en af de nye røde pæle rundt om Melen. Arkivfoto
Der er mange steder i fjorden, sejlere kan støde på grund, fortæller flere, som er noget uforstående over for de nye pæle omkring Melen.

MELEN: Diskussionen om de seks pæle rundt om den sunkne Ø Melen er blusset gevaldigt op, efter en herre i en speedbåd sejlede lige ind i Melen onsdag eftermiddag.

Netop det skulle pælene forhindre, men det gjorde de ikke, kan Kirsten Kryger Hansen bevidne.

- Vi var mange, der stod og så på det. Vi råbte og skreg for at få ham til at lade være med at sejle derind, men han hørte det åbenbart ikke, fordi han sejler lige ind i Melen. Vi kunne høre, han støder på.

Annonce

Udseendet på pælene har hun også en mening om.

- Det ligner sejlrenden ude i Storebælt. Det er så forfærdeligt, de kan finde på det. Når du når forbi pælene og ind mod Munkebo, er der 100 steder, du kan støde på, forklarer Kirsten Kryger Hansen.

Hun bakkes op af den nok mest erfarne sejler i området, Leif ”Romsø” Hansen, der har begået sig på fjorden siden 2. verdenskrig.


Det begynder at minde lidt om et kuvøsesamfund.

Leif "Romsø" Hansen, erfaren sejler


- Kuvøsesamfund

Han har også hørt om hændelsen med speedbåden.

- Man må nok konkludere, at de, der kommer derind, har ikke den fornødne kendskab til sømærker, så pælene er fuldstændig omsonst.

- Det begynder at minde lidt om et kuvøsesamfund. Hvor der vel også snart ved hvert vejtræ skal hænge sutter, hvis nu forældrene har glemt deres sutter til babyen. Vi er helt nede i det niveau, mener Leif ”Romsø” Hansen.

Kirsten Kryger Hansen så denne mand sejle mellem pælene og ind i Melen, hvorefter han med møge og besvær fik befriet sig selv. Foto: Kirsten Kryger Hansen

Kan man forestille sig en løsning, der vil forhindre både i at sejle ind i Melen?

- Nej, du kan jo lave hastighedsregler på landevejene, men du kan ikke forhindre nogen i at køre for stærkt. Der er altså nogen, der er uden for pædagogisk rækkevidde, og jeg tror slet ikke, det er muligt, med mindre man slår 50 pæle i uden om Melen.

Han pointerer også, at Melen kun er ét sted blandt mange i fjorden, man kan sejle på.

- Tag en tur op gennem fjorden, der er jo et hav af små grunde, som man kan gå på. Jeg synes, det er fuldstændig ligegyldigt at hamre pæle i rundt om Melen. Er der en, der sejler på den, bliver han en erfaring rigere og måske en propel fattigere, men sådan er livet nu engang.

Den erfarne sejler kan godt forstå, at folk nede på Lillestranden ryster på hovedet over pælene.

- Det er overdrevet. Hvis det var lavet 1. april, kunne jeg forstå det, hvis altså man tog pælene ned igen 2. april og sagde, at det kun var en joke.

Her ses en af de seks pæle fra Lillestranden. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce