Annonce
Kerteminde

Kirsebærfestivalen må selv gøre rent på gader og toiletter: Nu har kommunen kappet det sidste bånd

Formand Erik Heilmann Jørgensen lover, at alt er klar til Kirsebærfestival, så nu krydser vi bare fingre for godt vejr. Arkivfoto: Michael Bager
Indtil og med sidste år var kommunens bidrag til Kirsebærfestivalen at gøre rent på gader og toiletter tidligt om morgenen. Det er nu sparet væk, så også den opgave er faldet over på de frivillige, fortæller formand Erik Heilmann Jørgensen

Kerteminde: Uden de frivillige var der ingen Kirsebærfestival, og i år er der blevet endnu mere brug for frivillige, fortæller formand Erik Heilmann Jørgensen.

- Med den sidste kommunale sparerunde, der gik hårdt ud over park og vej, kan de nu ikke længere gøre rent på gader og toiletter tidligt om morgenen, så byen hver dag er ren og klar til at tage imod gæsterne. Så den tjans skulle vi også lige finde frivillige til, oplyser han.

Men sådan en lille øv-ting er ikke nok til at give skår i glæden, for de frivillige er fundet, og alle er klar til festival.

- Vi har den positive nyhed, at nu er alle stande til boder lejet ud - der er udsolgt, fortæller Erik Heilmann Jørgensen med tilfredshed.

Det er en af de tungeste indtægtsposter, så det luner, når der ikke er huller i rækken.

Annonce

Masser af god lokal musik

- Men der bliver også brug for pengene, for vi måtte punge lidt mere ud, end jeg havde planlagt, for at få nogle gode navne til hovedscenen.

De musikglade kan blandt andet se frem til at høre Søs Fenger og Anne Dorte Michelsen, John Mogensen Live og Kim Larsen Band. Der bliver også lokale indslag af høj kvalitet i form af Full Moon Fever, Roxy Band med Christian Arendt og Amanda Jazz Band. Desuden er det i sidste øjeblik også lykkedes at få Holmens Hustlers med.

- Heldigvis har vi et par gode sponsorer i ryggen, der lægger et stort kontakt beløb, nemlig Cityforeningen og Lindø Port of Odense. Og så har vi en stribe mindre sponsorer uden hvis hjælp, vi slet ikke kunne klare os, siger Erik Heilmann Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce