Annonce
Kerteminde

Kirsebærfestivalen lukker den indre by i 76 timer: Se, hvor du ikke må køre, og hvor du kan parkere

- Der er altid en eller to, der bliver utilfredse, men generelt er der ikke nogen problemer. Folk er glade, når de kommer til Kirsebærfestival, og de forstår godt, at vi er nødt til at lukke byen af, forklarer næstformand for Kirsebærfestivalen, Aleksandra Sørensen.

Kerteminde: De første lastvogne med materiel er allerede ankommet til byen, de frivillige tripper for at komme i gang, og kommunens fok har i den sidste uge været i fuld gang med fjerne ukrudt fra gader og stræder.

Kerteminde summer af liv, og fredag morgen klokken ni starter Kirsebærfestivalen officielt, når der er gratis morgenmad til de første 500 på torvet i Kerteminde.

For at de frivillige kan nå at få scenerne stillet op og fadølsanlæggene sluttet til, begynder byen allerede at lukke ned for kørende trafik torsdag klokken 18.

- Det er vi nødt til, for at få det hele på plads til Kirsebærfestivalen starter, og selvom festivalen slutter på søndag klokken 17, så er der spærret af indtil klokken 22, fordi vi skal have tid til at rydde op, fortæller næstformand i Kirsebærfestivalen, Aleksandra Pfeil Sørensen.

Annonce

Folk er glade, når de kommer til Kirsebærfestival

Den største gene for trafikken er lukningen af Hans Schacksvej, der går midt gennem Kerteminde. For bilister, der kommer fra Odense-siden, betyder det, at de ikke kan komme ind gennem byen og ned til havnen fra torsdag aften.

- Hvis de kommer inde fra Odense af, så skal de i stedet tage Nordre Ringvej og dreje til højre, når de kommer ned til Nordstranden for at komme ind til byen, fortæller Aleksandra Sørensen.

En stor del af gæsterne kommer kørende til Kerteminde, og Kirsebærfestivalen anbefaler, at de holder på en af de tre parkeringspladser lige uden for den indre by. Parkeringspladserne ligger ved Roklubben, Skovpavillionen og på båd-opbevaringspladsen ved Marinaen.

- Bådopbevaringspladsen er den største og nemmeste at komme til, fortæller Aleksandra Sørensen.

For gæster med tilladelse til handicapparkering, er der oprettet en særlig handicapparkeringsplads foran Kerteminde Rådhus.

- Er der aldrig nogen, der bliver sure, når i lukker hele byen af?

- Der er altid en eller to, der bliver utilfredse, men generelt er der ikke nogen problemer. Folk er glade, når de kommer til Kirsebærfestival, og de forstår godt, at vi er nødt til at lukke byen af, forklarer Aleksandra Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce