Annonce
Kerteminde

Kirsebærfestivalen har fået ny formand: - Vi har haft et lidt turbulent år

Torben Christensen arbejder hos NEF i Kerteminde, hvor han er elinstallatør. Privatfoto.
Det er en erfaren mand, der indtager posten som ny formand for Kirsebærfestivalen. Torben Christensen har siddet i bestyrelsen siden 2015.

Kerteminde: Kirsebærfestivalen fik tirsdag aften ny formand, da en enig bestyrelse pegede på Torben Christensen fra Mesinge.

- Vi har haft et lidt turbulent år, og så er jeg nok den person, bestyrelsen kunne samles om. Vi skal jo også have en Kirsebærfestival til næste år, og det vil jeg gerne være med til at arbejde på sammen med den nye bestyrelse, siger Torben Christensen.

Kirsebærfestivalen har stået uden formand siden årets Kirsebærfestival, hvor den tidligere formand Erik Jørgensen trak sig et par dage, efter festivalen var slut, da en enig bestyrelse meddelte ham, at der ikke længere var tillid til ham som formand.

- De er bedrevidende. Derfor trækker jeg mig med øjeblikkelig virkning, fortalte Erik Jørgensen, der rettede en hård kritik mod bestyrelsen for, at den ikke have bakket ham op som formand, inden han smækkede med døren.

Annonce

Nye i bestyrelsen

Modsat Erik Jørgensen, der ikke havde erfaring fra Kirsebærfestivalen, før han blev formand, har Torben Christensen siddet i Kirsebærfestivalens bestyrelse siden 2015.

Han bebuder på forhånd, at festivalen ikke skal være større. Til gengæld skal der være mere fokus på kultur i festivalen.

Derfor glæder han sig over, at Tine Weis fra Kerteminde Byskole og kunstneren Jørgen Dalsgaard har meldt sig som henholdsvis bestyrelsesmedlem og suppleant til bestyrelsen.

- Det er jo to, der har kunst og kultur som deres kompetencer, siger Torben Christensen.

Ny i bestyrelsen er også Martin Hassel-Pflugh, der får ansvaret for festivalens musikprogram. Og som suppleant tiltræder tidligere skolelærer Kai Holm, der får ansvaret for pressearbejdet.

Cityforeningen er med

Både Cityforeningen og Kerteminde Kommune har en fast plads i bestyrelsen, men har i de senere år ikke udfyldt pladserne. Derfor glæder det Torben Christensen, at Kerteminde Cityforening i år er repræsenteret ved Jan Møller fra Vaffelhuset.

- Cityforeningen giver os et rigtigt stort tilskud. Derfor er det vigtigt, at de ting, vi laver, også er clearet af med Cityforeningen, siger Torben Christensen, der stadig håber, at Kerteminde Kommune vil vælge en repræsentant til bestyrelsen.

- Vi vil jo helst have en byrådspolitiker. Ligesom for at de kan få lidt føling med festivalen. De bruger mange gange Kirsebærfestivalen som reference til et eller andet i kommunen, men vi mangler, at vi får lidt hjælp fra dem, forklarer Torben Christensen.

Tidligere har kommunen støttet ved at gøre rent under festivalen, men det blev sparet væk i år.

- Vi er lidt sårbare, så vi håber, at vi kan få en dialog i gang med kommunen, siger Torben Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce