Annonce
Nordfyn

Kiropraktor klar til hold i nakken og kolikbørn

Hanne Nielsens mor, Annie Knudsen, har givet en stor hånd med ved indretningen af den nye klinik i Sundhedshuset, så hun kan godt trænge til at komme under datterens kyndige behandling.

Hanne Nielsen har lejet hele anden sal i Sundhedshuset til kiropraktor-klinik

Bogense: Borgerne på Nordfyn er flinke til at gå til kiropraktor.

Det viser tal fra Region Syddanmark.

Og det er med den viden i baghovedet, at Hanne Nielsen fra Nr. Aaby har kastet sig ud på det halvdybe vand og åbnet Bogense Kiropraktik.

Som den tredje kiropraktor-klinik på Nordfyn, men den eneste i Bogense.

Nu skal det være. Som 42-årig og med godt 10 år på bagen som kiropraktor er det tiden at blive selvstændig.

- Jeg er sikker på, der er nok at lave til os alle tre, siger hun.

Derfor har hun lejet hele andensalen i Sundhedshuset på Skovvej 1.

155 kvadratmeter råder hun over, så der er lys, luft og plads til de patienter, der forhåbentlig dukker op, efter at hun fra i går melder sig klar til at rette op på nordfynboernes skavanker.

Klinikkens lokaler har karnapper, der lukker masser af lys ind, og der er udsigt til skolens legeplads og ud over de gamle Fiona-bygninger på grunden, som Nordfyns Kommune købte sidste efterår, og som måske med tiden kommer til at rumme en helt ny bydel.

Annonce

Plads til at udvide

Foreløbig er Hanne Nielsens eget behandlerrum indrettet, men briksen står klar i et andet rum, hvis der bliver basis for at ansætte endnu en kiropraktor.

Desuden har Hanne Nielsens mand, René Nielsen, fået sit eget lokale. Han er nemlig sportsmassør.

Men foreløbig er behandlingstilbuddet i Bogense på hobbyplanet for hans vedkommende.

Hanne Nielsen fortsætter også med sit arbejde på Syddansk Universitet, hvor hun underviser førsteårs kiropraktorstuderende.

Ud over de mere traditionelle kiropraktor-opgaver med hold i nakke og ryg og tennisalbue, banker Hanne Nielsens hjerte for at arbejde med babyer.

- For eksempel kan kolik ofte stamme fra problemer i bevægeapparatet, fortæller hun.

Kiropraktoren glæder sig til at samarbejde med de øvrige behandlere i Sundhedshuset.

Hun har allerede snakket samarbejde med fodterapeuter, coach og zoneterapeuter og håber også på samarbejde med husets læger.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Erhverv For abonnenter

- Kvinder er ved at banke sig selv tilbage til kødgryderne

Annonce