Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kirken er for lille: Vantinge Kirke lukkes som følge af corona-restriktionerne

Sognepræst Simon Jylov må se i øjnene, at Vantinge Kirke har så begrænset plads, at det ikke er muligt at gennemføre gudstjenester i kirken med de nuværende afstandskrav. Derfor er kirken taget ud af brug foreløbig resten af januar. Arkivfoto: Sandra Goldek
Som følge af corona-restriktionerne lukkes Vantinge Kirke for kirkelige handlinger på ubestemt tid.
Annonce

Vantinge: Det er stadigvæk tilladt at gennemføre gudstjenester, men man kommer til at gå forgæves, hvis man vil høre Guds ord i Vantinge Kirke i den kommende tid. Der bliver ingen kirkelige handlinger i den lille landsbykirke, da den er for lille og indrettet på sådan en måde, at man ikke kan overholde de nye regler, hvis der skal holdes gudstjeneste eller begravelse og bisættelse.

- Det er frygtelig ærgerligt, og vi er rigtig kede af situationen, siger sognepræst Simon Jylov, som sammen med menighedsrådsformand Herdis Holme har taget den tunge beslutning.


Det er frygtelig ærgerligt, og vi er rigtig kede af situationen.

Simon Jylov, sognepræst


- Med de nuværende restriktioner må der kun være 11 i kirken, men kombineret med kravet om to meter mellem hver deltager, kan vi ikke få puslespillet til at gå op, siger præsten.

Dog kan der gennemføres udendørs begravelser og bisættelser ved Vantinge Kirke med maksimalt 50 deltagere.

Annonce

Plads til færre i Espe og Hillerslev

Simon Jylov er også præst i Espe og Hillerslev, og i de to sogne bliver der stadigvæk afholdt gudstjenester - men med færre deltagere. Der kan kun være mellem 12 og 28 i Hillerslev Kirke og mellem 13 og 30 i Espe Kirke.

- Tallet er baseret på, at der i Hillerslev er 210 kvadratmeter. Da der nu er et krav om, at der skal være 7,5 kvadratmeter pr. deltager, giver det et maksimum på 28. Med kravet om to meter er der ikke mere end 12 ledige bænke, hvilket betyder, at hvis man kommer alene, så vil der maksimalt kunne være 12, siger Simon Jylov.

Foreløbig gælder lukningen af Vantinge Kirke og de skærpede afstandskrav resten af januar, men det kan blive forlænget afhængig af, hvordan anbefalingerne fra Folkekirken og myndighederne bliver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce