Annonce
Fyn

Kirkegængere tilbage efter to måneders fravær: - Tilliden til Vorherre skal oplades med jævne mellemrum

Der var langt fra fyldt i Skt. Knuds Kirke til gudstjenesten Kristi himmelfart - men de fremmødte havde savnet kirkerummet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fyens Stiftstidende fangede tre kirkegængere efter dagens gudstjeneste. Vi spurgte dem, hvad de får ud af at være i kirke, hvordan de seneste måneder uden mulighed for at komme i kirke har været, og hvordan de oplevede dagens gudstjeneste.

Brødtekst

Emma Uhrenfeldt

Emma Uhrenfeldt. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Jeg er vant til at komme i kirke stort set hver søndag. Jeg bruger kirken til at finde ro. I en hektisk hverdag kan det være rart at komme herind og mærke roen og fordybelsen.

- Det har været meget mærkeligt ikke at kunne komme i kirke, jeg har manglet noget i min søndag.

- Det er selvfølgelig lidt underligt, at det ikke er, som det plejer. Men det er virkelig rart at være tilbage, og jeg synes, kirken har løst opgaven rigtig godt. Jeg er på ingen måde afskrækket af den her måde at gøre det på.

Jørn Henrik Petersen

Jørn Henrik Petersen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Jeg fik for mange år siden oparbejdet en god vane med at slå røven i sædet hver søndag klokken 10. Mennesket er jo som et duracell-batteri – tilliden til Vorherre skal oplades med jævne mellemrum, og det bliver den her.

- Det er jo en spøjs situation med alle disse digitale gudstjenester. Det er fladt og endimensionelt. Man kommer jo i kirken, fordi man vil være en del af et fællesskab. Jeg ville føle mig som en idiot, hvis jeg skulle sidde alene derhjemme og synge salmer.

- Det er bedre end ingenting. Men jeg savner samværet - vi sidder alenlangt fra hinanden. Så det er lidt en mellemting mellem det digitale, som jeg ikke bryder mig om, og normaliteten.

Elisabeth Straaby

Elisabeth Straaby. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Jeg er medlem af menighedsrådet og pensioneret præst, så jeg er vant til at komme i kirken.

- Det har ikke været sjovt de seneste måneder. Når man er vant til at komme her, er det et stort savn. Så afgjort. Selvom jeg og et andet menighedsrådsmedlem har holdt en lille privat gudstjeneste nede hos mig, er det jo ikke det samme som at komme her.

- Jeg har en stor kærlighed til domkirken, også som bygning. Det er min kirke. Selvom det ikke er helt, som det plejer, kan det sagtens fungere. Vi kunne stadig synge salmer og gå altergang. Det er absolut genkendeligt og rart at være tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Liga og studenterfester kolliderer

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce