x
Annonce
112

Kirkegårdstyve anholdt i buldermørke

To personer blev natten til tirsdag taget på fersk gerning under et tyveri på Åsum Kirkegård. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM.
En mand og en kvinde skal i dag forsøge at forklare, hvorfor de gik på rov på en kirkegård i Odense natten til tirsdag.

Åsum: To personer sidder tirsdag morgen anholdt på politigården i Odense, hvor de skal afhøres i løbet af dagen, når de har fået sovet nogle timer. De var nemlig på natarbejde, da politiet slog en klo i dem.

Lidt før klokken to natten til tirsdag blev politiet kontaktet af et vidne, som havde bemærket, at der holdt en personbil parkeret på en mærkelig måde ved kirkegården i Åsum. Og inde på kirkegården kunne vidnet se nogle personer gå rundt.

På grund af det usædvanlige tidspunkt kørte politiet forbi stedet og fandt en mand og en kvinde.

- De havde stjålet forskellige ting, blandt andet et nyplantet træ, et fuglebad og nogle andre ting fra kirkegården, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Kenneth Taanquist.

Politiet anholdt klokken 1.52 den 43-årige mand og den 37-årige kvinde, som begge er fra Fyn.

Det er endnu uvist, hvorfor parret gik på tyvetogt på kirkegården. De to anholdte skal afhøres tirsdag, oplyser vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce