Annonce
Middelfart

Efter forsvundne hjerter og kritik af gravregler: Kirkegård overvejer flere skilte

Med 400 plænegrave mener kirkegårdsledelsen, at det stort set vil være umuligt at lægge pynten korrekt tilbage, når græsset er slået. Privatfoto
Der er ikke udsigt til at lempe reglerne for, hvornår der må lægges pynt på de 400 plænegrave på Søndre og Vestre Kirkegård i Middelfart.
Annonce

Middelfart: Det udløste en lavine af kommentarer på både Fyens.dk og Facebook, da Linda Skovbo Hvass for en uge siden kritiserede Vestre Kirkegård for at have fjernet de hjerter, hun havde pyntet sin afdøde mands grav med. Det får nu kirkegården til at overveje, om den kan informere bedre om reglen, der først tillader pynt på plænegravene fra 1. december.

Men der er ikke udsigt til en lempelse.

- Selvfølgelig har den megen debat gjort indtryk på os, men det er jo af praktiske årsager, vi har indført reglen, ikke for at genere nogen. Og jeg vil tage en snak med kirkegårdslederen om, hvordan vi kan sikre, at alle pårørende er opmærksomme på reglen, siger formanden for menighedsrådet Bit Jensen.

Annonce

Kritik for fem år siden

Kirkegårdsleder Leif Harder Sørensen forklarede i artiklen på Fyens.dk, at der først må lægges pynt på mindepladerne fra 1. december, fordi man også slår plænerne og fjerner blade i november. Reglen blev indført for fem år siden, fordi personalet den gang blev kritiseret for at have lagt tingene forkert tilbage, når de flyttede dem for at kunne slå græs.

Og der blev allerede dengang opsat informationstavler i A4-størrelse ved indgangen til de to områder med plænegrave på Vestre og Søndre Kirkegård. Vilkårene står også i den aftale, de pårørende underskriver med kirkegården.

- Men det kan da godt være, vi kunne gøre det endnu tydeligere, eventuelt ved indgangen til kirkegårdene. Men der er ikke udsigt til, at vi vil lempe på reglen og give lov til at pynte allerede i november, som Linda Skovbo Hvass har ønsket det, siger kirkegårdslederen.

Der er cirka 400 plænegrave på Vestre og Søndre Kirkegård, og det er ikke usædvanligt, at hver mindeplade pyntes med fire-fem hjerter og anden pynt.

- Det vil være en voldsom opgave at skule fjerne alle de ting og lægge dem korrekt tilbage, hver gang vi slår græs og fjerner blade. Og det er vi nødt til i november, siger Leif Harder Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce