Annonce
Nordfyn

Kirkefestival: Historien om Jesus fortalt i børnehøjde

Den højgravide Maria leder fortvivlet efter et sted at føde sit barn. Men der er ikke plads i herberget. Foto: Betty Rasmussen
Musikperformer Tine Skau åbnede Hårslev Kirkes Festival med to forestillinger om Jesus' liv og død fortalt for lokalområdets mindste børn.

Hårslev: Lige meget om det er prædikestolen eller kirkebænkene, den højgravide Maria banker på, og lige meget hvor højt hun jamrer, så er der ikke plads til hende i herberget, og derfor bliver Jesusbarnet født i stalden og lagt i en krybbe.

Og således kommer historien om Jesus dramatisk i gang. Fortalt i børnehøjde af musikperformer med mere Tine Skau, der fredag (4.10) åbnede Hårslev Kirkes Festival, der fortsætte til søndag.

Tine Skau opførte først sin forestilling "Jesus" for områdets børnehave- og dagplejebørn og et par timer senere for børn fra 0.-2. klasse på skolen i Hårslev og Bogense Skole afdeling Kongslund.

Med en historiefortæller, musik og enkle rekvisitter førte Tine Skau børnene gennem Jesus' liv fra fødslen, over den mega-nysgerrige 12-årige drengs første besøg i Jerusalem, til den voksne Jesus, der fandt sine disciple, tryllede vin om til vand, mættede 5000 sultne sjæle med mad fra to fisk og fem brød og helbredte de syge. Og helt frem til døden på korset og genopstandelsen.

Og børnene lyttede opmærksomt, så på det lille Jesusbarn i svøbet og den voksne Jesus med skæg. Og indimellem kiggede de lidt væk fra Tine Skau og op på den korsfæstede Jesus, der hænger på væggen i Hårslev Kirke.

Kirkefestivalen åbnede officielt fredag eftermiddag med velkomsttale ved skoleleder på Særslev-Hårslev Skolen Sara Johansen, og derefter er der tre koncerter frem til midt på aftenen med "Rock, håb og kærlighed" som udgangsbøn.

Lørdagen byder på to koncerter. Først, klokken 16, spiller The Beautiful Loosers, der primært henter deres repertoire fra Leonard Cohen, og lørdag aften handler det om vores salmeskat som jazz. Her puster jazzpianist Martin Schack og kontrabassist Jesper Hindø nyt liv i gamle salmer.

Søndag sætte en festivalgudstjeneste punktum for dette års kirke- og musikfestival. Her medvirker Den Fynske Fløjtekvartet, Hårslev Sognekor og Hårslev Kirkes Børnekor.

Annonce
Børnene følger opmærksomt med i fortællingen om Jesus' liv. For den bliver fortalt i børnehøjde. Foto: Betty Rasmussen
Maria og Josef tager den 12-årige Jesus med til Jerusalem, hvor han bliver væk i mylderet. Men Maria finder ham igen i templet. Foto: Betty Rasmussen
Jesus rider ind i Jerusalem og bliver hyldet som jødernes længe ventede konge. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce